ANNONS

Här är Årets lussekatt i Upplands Väsby

Missen Milton i sin mysiga tomtedräkt.
Missen Milton i sin mysiga tomtedräkt.
Missen Milton är Årets lussekatt i Väsby. Den sibiriska pälsbollen, som älskar att dansa och "hjälpa till" vid lussebak, tog Mitt i:s jury med storm.
ANNONS

Konkurrensen har varit stentuff. Många gosiga, söta och härliga kissemissar nominerades till Årets lussekatt i Väsby. Efter långa överläggningar – och en och annan sötchock – korade Mitt i:s jury till sist den sibiriska katten Milton som vinnare.

– Nej, vad kul! utbrister Linda Håkans, när hon får höra att hon är matte till Årets lussekatt.

Älskar att dansa

Milton, som är två och halvt år gammal, bor hemma hos familjen Håkans i Runby. Han är en pratglad, sibirisk raskatt som älskar att ”hjälpa till” vid lussebak, sitta i sin kattvagn och att dansa. I Ryssland är det inte ovanligt att just sibiriska raskatter används som cirkuskatter.

– Det är nog därför som han är väldigt lättlärd. Vi började med att sitta vackert och nu kan han dansa och stå på två ben, säger Linda Håkans.

Milton hjälper gärna till när det vankas lussebak. Foto: Privat

Julmys i tomtedräkt

När han inte framför cirkuskonster hemma i vardagsrummet gillar Milton att gå på promenader. När orken tryter så åker han gärna i sin egen kattvagn.

– Då sitter han jättefint och tittar ut och tycker att det är jättespännande, säger Linda.

Matte Linda Håkans med Milton. Foto: Privat

En annan favoritsyssla är att gosa i sin tomtedräkt framför teven. Gissningsvis är det där Milton hamnar efter festmåltiden som nu väntar till hans ära.

ANNONS

– Han älskar kattmat med mycket sås, så vi får väl fira honom med lite extra av det. Sen får vi i familjen ta en lussefika tillsammans, säger Linda.

Milton på vinterpromenad. Foto: Privat