ANNONS

God jul alla lussekatter! Årets vinnare är…

Winston Earl Gray vann årets Lussekatt i Täby.
Winston Earl Gray vann årets Lussekatt i Täby.
Ulrika von Krusenstierna
Ulrika von Krusenstierna
... ragdollen Wiggo! Ägaren blev väldigt glad när Mitt i ringde upp för att berätta nyheten. För Wiggo har verkligen funnits där för sin matte.
– Han har betytt mycket i sorgearbetet efter att min man gick bort för två år sedan, säger Ulrika von Krusenstierna.
ANNONS

Mitt i fick in ett tjugotal nomineringar på förtjusande små kissekatter som var redo att göra anspråk på titeln ”Årets Lussekatt”. Men det finns bara en som kan vinna och 2018 års Lussekatt blev….Wiggo! Eller rättare sagt Winston Earl Gray.

– Han heter Winston efter Churchill, Earl för att han bor i en adelsfamilj och Gray för att han är grå, men vi är inte så märkvärdiga så vi kallar honom för Wiggo, säger matten Ulrika von Krusenstierna.

Vad betyder Wiggo för dig?

– Han har betytt mycket i sorgearbetet efter att min man gick bort för två år sedan. Wiggo är alltid trogen utan krav och står ut i vått och torrt. Han är någon jag har kunnat prata med när jag inte orkat ta mig ut ur huset, säger hon.

Hon säger att hunden inte är människans bästa vän, för i hennes fall har hennes bästa vän utan tvekan varit hennes gråa ragdoll med mjuka blå ögon.

– Jag förespråkar terapikatter på recept. De kan göra under för människor som mår dåligt eller lider av olika psykiska diagnoser, säger hon.

Halva Täby letande

Vid ett tillfälle försvann Wiggo i tre dygn.

– Halva Täby engagerade sig i letandet och till slut var det någon som hittade honom tre och en halv kilometer bort. Nu har han fått en lysande lampa kring halsen och är utrustad med GPS. På så vis kan jag alltid hålla koll på var han är, säger Ulrika von Krusenstierna.

Mattes motivering till varför Wiggo skulle bli årets Lussekatt:

ANNONS

Wiggo, Winston Earl Gray är en ragdoll. En julängel med blå ögon och kattpäls. Berättar när det är dags att gå upp på morgonen. Vill gärna hänga med in i duschen och leka med vattnet. Glömmer jag frukosten påminner han mig tydligt och klart så vi inte missar den. Pratar mycket, inte alltid jag förstår om vad, men Wiggo håller alltid med mig om vad jag säger och älskar mig villkorslöst’

Täbykatter som också är värda att uppmärksamma

Katten My

”Hej, här är vår underbara katt My som vi haft i 14 år. En katt är som en hund, tillgiven, nyfiken och älskad av alla som kommer förbi oss i Viggan. När skolbarnen kommer förbi så springer hon fram och hälsar, när vi skall ut och resa ”bosätter” hon sig i resväskan och när vi ska tvätta så ska hon kolla att allt är okej med tvättmaskinen – en alldeles underbar och tillgiven familjemedlem!”

Mercedes

Mercedes är en helig birma på 9 månader. Hon är full med energi och bus men också väldigt social och kärleksfull. Då det är Mercedes första jul så vill hon mer än gärna bli årets lussekatt i Täby. Att få vara i centrum och synas är det bästa Mercedes vet, så därför skulle hon älska att få vara med i tidningen!

Molltazz

”Hej. Jag heter Molltazz fyller ett år 29/11. Jag borde vinna årets lussekatt för att jag är mattes bästa kamrat. Älskar att få fisk på fat.

Fullt ös från morgon till kväll, men är väldigt söt och snäll.

Älskar att kramas och gosa och efter godis nosa.

Dricka julmust och jaga pepparkaka. Att bli utnämnd till lussekatt skulle gott smaka.

För att få julefrid i detta hus, har matte köpt batteridrivna värmeljus. Självklart är jag årets lussekatt, bara för att jag är mattes skatt.”

Hundens favorit

”Gulligaste lussekatten om pepparkakshunden själv får välja”

Katten Simba

”Min katt är min bästa vän för att han alltid kommer till mitt rum för att mysa, han står alltid utanför dörren när jag kommer hem och väntar på mig. Min katt Simba gör kan hoppa högt efter sina leksaker och leka vilt med mig, samtidigt kan han sova och mysa i flera timmar i sträck. Simba springer alltid till dörren när någon kommer hem (om han inte sover såklart haha). Vårt handfat brukar ibland bli Simbas säng eftersom han brukar lägga sig där, speciellt när jag sminkar mig brukar han ge mig sällskap i badrummet. Simba har precis fyllt ett år och jag älskar honom, världens mysigaste och bästa katt, min lilla bäbis.”

Milou

”Coola Milou! Han älskar mat, sova och mysa. Men såklart på hans villkor. Han kan inte jama.”

Luffe har pyntat sig

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.