Mose och Abdelkarim startar sportagentur

Abdelkarim Mammar Chaouche (t.v.) och Mose Jamshir.
Abdelkarim Mammar Chaouche (t.v.) och Mose Jamshir.
Tenstabon Abdelkarim Mammar Chaouche skriver proffskontrakt och startar tillsammans med Mose Jamshir agentur med fokus på Tenstas unga fotbollstalanger.
– Vi vill göra vad vi kan för området vi bor och lever i, och visa barnen att det finns andra vägar än den kriminella, säger Abdelkarim.

Abdelkarim Mammar Chaouche från Tensta har skrivit tvåårigt proffskontrakt med fotbollslaget Sollentuna FK. Ett uppnått delmål i en krokig resa som lika gärna kunde haft en helt annan riktning.

– Bor man i ett område som Tensta är det lätt att ta fel väg när man är 14, 15 år gammal. Man hamnar i centrum och börjar göra dumheter med de andra grabbarna. Det gäller mig med, inget snack om saken, jag har gjort saker som var fel, säger Abdelkarim.

Han vill inte gå in på detaljer, men berättar att nära vänner börjat hålla på med rån, stölder och droger. Till slut fick han välja. Fortsätta hänga med de här vännerna, och riskera sluta som dem, eller satsa allt på fotbollen.

– Idag har jag fyra, fem vänner som jag valt att ha kvar i mitt liv. Man måste välja, vill du lyckas måste du offra vänner och väldigt mycket av din tid. Det går liksom inte att vara ute och göra som man vill hela tiden. Man måste fokusera.

Foto: Privat. Abdelkarim Mammar Chaouche, också kallad Bambo, har skrivit kontrakt med Sollentuna FK.

Att Abdelkarim valde sporten är, enligt honom, tack vare att han växte upp med förebilder. Äldre han såg upp till. Nu känner han ett visst ansvar för nästa generation.

”Vill du lyckas måste du offra vännerna”

– Jag är härifrån och vet hur det är att växa upp här om man inte har en storebror eller pappa som visar en vägen. Det är en jätteviktig del i det vi gör, och kommer bli viktigare.

Med ”vi” menar Abdelkarim han och hans agent Mose Jamshir. De är gamla vänner och har tillsammans startat agenturen som förutom att representera Abdelkarim finns till för att ge något tillbaka till Tensta.

– Det som kortsiktigt har målet att hjälpa min karriär, har det långsiktiga målet att hjälpa unga från Tensta att få en chans i fotbollsvärlden. Vi vill göra vad vi kan för området vi bor och lever i, och visa barnen att det finns andra vägar än den kriminella.

Var gör ni om ett år?

– Då fixar vi provspelningar till Tenstas yngre talanger, kanske driver en fotbollsskola. Idag finns det inte många sätt för de yngre att komma iväg, men det gör det inom ett år.