Lyckat Strömmingslopp i Vaxholm

Strömmingsloppet 2019
I mitten Hilde Börsum, Lillsved, tillsammans med andra nöjda deltagare i årets upplaga av Strömmingsloppet.
I lördags gick det nionde Strömmingsloppet i Vaxholm. Arrangörerna är nöjda - och börjar redan titta framåt mot nästa års 10-årsjubileum.

684. Så många löpare kom i mål i årets upplaga av Strömmingsloppet i Vaxholm.

Bland dessa var Linus Jansson från Hässelby SK som tog banrekord i klass pojkar 16 på 5 km med fina tiden 17,19. Och fler var nära att ta rekord.

– Jomen det gick faktiskt bra och det blev jättefint väder också, säger Claudia Quas, Waxholms Orienteringsklubb, som jobbat med sponsorer och som sålde fika på tävlingsdagen.

Vinnare i lagtävlingarna blev Vaxholms IBF F09/10 i Lilla Strömmingsloppet. På 5 km vann Lillsved och på 10 km vann arrangörsklubben Waxholms OK.

Strömmingsloppet 2019 i Vaxholm

Nästan 700 deltagare i alla åldrar deltog i loppet. Fler bilder av Bengt Nyman finns att se via en länk på Strömmingsloppets hemsida.

– Tack alla löpare, publik, funktionärer och samarbetspartners!  2019 blev ett härligt Strömmingslopp, skriver Waxholms OK som är nöjda med ”full aktivitet på Lägret och mycket energi”.

Till det bidrog inte bara alla löpare och åskådare utan även en mängd andra deltagare, bland andra kommunen, Waxholms gymnastikförening och Kulturskolan.

Deltagarna på löparfesten bjöds även på musikalisk underhållning.