ANNONS

Love spås en lysande framtid som kock

Love Dahl från Vallentuna fick DN:s Framtidsdrake
Love Dahl från Vallentuna fick DN:s Framtidsdrake
19-årige Love Dahl från vallentuna är ett kroglöfte. Det tycker Dagens Nyheter som tilldelade honom stipendiet Framtidsdraken på sin stora gala på Café Opera i måndags.
– Det känns helt fantastiskt, säger han.
ANNONS

Dagens Nyheter delar inte bara ut Gulddrakar till Stockholms bästa krögare. På sin årliga gala till restaurangbranschens ära passar tidningen också på att uppmuntra unga talanger. 19-årige Love Dahl från Vallentuna som utbildar sig till kock på Åva gymnasium i Täby, var en av två som fick ta emot stipendiet Framtidsdraken.

– Det känns helt fantastiskt! De tycker att jag är ett kroglöfte! Jag blev nominerad av min lärare, men jag hade inte alls förväntat mig att vinna. Det här är ett kvitto på att det jag visat framfötterna och jobbat hårt, säger han.

Får äta på vinnarkrogarna

Motiveringen till stipendiet löd ”Vinnarna av Gulddrakens stipendium Framtidsdraken vet vad de vill, de har ett mål och en utstakad plan för hur de ska ta sig dit. Det visar på en passion och en vilja att främja restaurangbranschen – och tillräckligt med självförtroende för att nå sina mål”

Så vad är det för plan du har, Love?

– Min plan är att inom ett antal år ha en egen restaurang. Det blir på hemmaplan på något sätt, sedan får vi se om det blir utomlands också. Jag vill även att tävla i matlagning. 22 mars kommer jag tävla i gymnasie-SM i Grythyttan tillsammans med en klasskompis, och sedan siktar jag på Årets kock och VM med svenska landslaget.

Med sig från Cafe Opera fick Love ett presentkort för att kunna äta på alla de tre stockholmsrestauranger som vann Gulddraken i kategorierna Krog Budget, Mellan och Lyx.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.