ANNONS

Lyxbilsrånare i norrort satte skräck i familj

Bilen som rånaren fick med sig.
Bilen som rånaren fick med sig.
I höstas bröt sig två rånare in hos en familj i Danderyd. Enligt åtalet hotade de kvinnan och barnen för att sedan försvinna iväg i en av familjens bilar. En dryg timme senare kunde polisen gripa en misstänkt 34-åring – nu åtalas han för grovt rån och flera andra bilstölder, bland annat en lyxbilsstöld i Täby.
ANNONS

En 34-årig man misstänks för att tillsammans med en annan man ha brutit sig in i en villa i Danderyd och hotat två föräldrar och deras barn med ett tillhygge mitt på dagen i höstas. Tjuvarna ville åt familjens lyxbil.

I polisens förundersökning framgår det att pappan befann sig på övervåningen när han hörde hur någon försökte bryta sig in genom ytterdörren på nedervåningen. När han kom ner såg han hur två män i rånarluvor drog och slet i dörren. Han viftade med armarna och ropade men de fortsatte. Han tryckte på paniklarmet men männen hann in i villan innan han lyckades ringa polisen.

Pappan beväpnade sig med spade

Han sprang ut och beväpnade sig med en spade och hörde hur hans fru och barn skrek inne i huset. Han säger i förhör att han såg en granne ringa polisen och att han kort därefter såg att de två rånarna hoppade in en av familjens bilar, dock inte i den bil de var ute efter.

Låste in sig på toaletten

Kvinnan i huset berättar i förhör att en av männen skrek på henne och bröstade hotfullt upp sig för att få nycklarna till familjens lyxbil. Hon tvingades in i ett hörn och han ska ha haft något slags tillhygge i handen. Hon berättar att hon var väldigt rädd för barnens skull och att hon till slut lyckades ta sig upp till övervåningen där barnen hade låst in sig på toaletten. Där hörde hon hur hennes bil rivstartade iväg på uppfarten.

Den misstänkte var barfota och dyngsur

När flera polispatruller kom till bostaden möttes de av en mycket skärrad familj. Flera grannar i området hörde av sig till polisen om en man som gick barfota på deras tomter. I samma veva lyckades en polishelikopter lokalisera bilen som stod parkerad i ett skogsområde en bit därifrån. En dryg timme efter rånet grep en polispatrull den misstänkte mannen, som gick barfota och dyngsur längs med Skärvikssvägen i Djursholm.

Misstänks för flera bilstölder

Den misstänkte 34-åringens DNA hittades i Danderydsvillan men han nekar till brottet som rubriceras som grovt rån. Mannen står även åtalad för ännu en bilstöld i Danderyd samt en lyxbilsstöld i Täby som han också nekar till.

 

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.