ANNONS

Lyxbilstjuven dömd till tre års fängelse efter dödskrasch

Lyxbilstjuven dömd för grovt vållande till annans död efter dödskrasch på Örbyleden i januari. Dom kom 24/3 2020
Lyxbilstjuven döms för att ha orsakat dödsolyckan på Örbyleden.
En 20-årig man, känd som en notorisk lyxbilstjuv runt om i Stockholm, döms till drygt tre års fängelse efter att ha orsakat en dödsolycka på Örbyleden i januari.
ANNONS

Det var natten till 14 januari som 20-åringen kraschade när han försökte köra från polisen i en stulen bil – i farter upp emot 200 kilometer i timmen.

På Örbyleden fick färden ett abrupt stopp när han krockade med en annan bil i en korsning i Bandhagen. En 47-årig familjefar dog av sina skador från kraschen och ytterligare två personer skadades.

Nu döms 20-åringen för att ha orsakat olyckan. Han döms till tre år och tre månader i fängelse för bland annat grov vållande till annans död.

Lyxbilstjuven misstänks för grovt vållande till annans död efter dödsolycka på Örbyleden i januari. Bilden visar bilen som lyxbilstjuven körde

Bilder efter kraschen på Örbyleden i januari. På bilden syns den stulna bilen som 20-åringen körde. Foto: Polisens förundersökning.

Tidigare dömd för 74 brott

Mannen har ett långt brottsregister bakom sig och är känd i media som lyxbilstjuven efter sina många bilstölder runt om i hela Stockholm, framför allt i västerort, Bromma och Järfälla.

Lyxbilstjuven är dömd för totalt 74 brott i fem domar och har varit misstänkt för många fler. Redan som 12-åring tvångsomhändertogs lyxbilstjuven efter att hans kriminella bana börjat.

Det här är första gången han döms för att ha orsakat en annan människas död.

Lyxbilstjuven dömd för grovt vållande till annans död efter dödskrasch på Örbyleden i januari. Dom kom 24/3 2020

20-åringen skadades själv i kraschen och fick flera sår i ansiktet. Han skadade även benen och fick rullas in i rättssalen i rullstol när han häktades i Södertörns tingsrätt.

ANNONS

Erkänner brottet

Mannens advokat Göran Witt-Strömer har tidigare sagt till Mitt i att 20-åringen erkänner brott.

– Han medger att han kört bilen och att han har förorsakat olyckan, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.