”Lyxbilstjuven” på rymmen igen

Pojken har gjort sig känd för att stjäla och busköra särskilt dyra bilar.
Pojken har gjort sig känd för att stjäla och busköra särskilt dyra bilar.
Den minderårige lyxbilstjuven som härjat i Västerort och Järfälla de senaste åren dömdes för en månad sen – men har redan rymt från ungdomshemmet i Fagersta, skriver Aftonbladet.

För ungefär en månad sen dömdes den minderårige så kallade lyxbilstjuven till sex månaders sluten ungdomsvård, en påföljd som skulle avtjänas på ett ungdomshem i Fagersta. Då dömdes han för att ha stulit och på ett vårdslöst sätt kört en rad bilar – flera värda över en halv miljon kronor.

Ny dom för minderårige lyxbilstjuven

Enligt uppgifter till Aftonbladet har pojken bara en månad in i sin vård rymt från ungdomshemmet, och kan vara på väg till Stockholm. Det är inte första gången pojken rymmer från ungdomsvård.

– Han har rymt flera gånger, han rymmer från alla ställen han kommer till, säger Anders Jacobsson vid Järfällapolisen till Aftonbladet.

Här tankar lyxbilstjuven stulen Ferrari

Polisen varnar – han kommer begå nya brott

Aftonbladet skriver också att uppgifter gör gällande att tonåringen nu är på väg till Stockholm och har färdats en stulen bil, något polisen inte vill kommentera. Däremot varnar polisen för att tonåringen förmodligen kommer begå nya brott.

– Det är inget vi tror, vi vet att han med stor sannolikhet kommer att begå nya brott. Han är otroligt brottsbenägen. Det vi befarar återigen är risk för trafikolyckor med allvarliga skador, i värsta fall med dödlig utgång. Han har vid flera tillfällen visat oerhörd hänsynslöshet i trafiken, säger Anders Jacobsson till Aftonbladet.

Läs mer om lyxbilstjuven

1. Så säger ansvarig på ungdomshemmet från vilket pojken har rymt flera gånger:

2. Därför kan socialtjänsten inte göra mer:

3. På grund av detta dömer inte tingsrätten till fängelse: