ANNONS

Lyxboenden byggs i kolsyrefabriken

Allrummet med kök och matsal i plusboendena vid Danderydsgatan som står som mall för boendet i Liljeholmen.
Allrummet med kök och matsal i plusboendena vid Danderydsgatan som står som mall för boendet i Liljeholmen.
Kolsyrefabriken ska nu bli omvandlad till att rymma 120 lyxboenden med receptionist och privat gym.
Kolsyrefabriken ska nu bli omvandlad till att rymma 120 lyxboenden med receptionist och privat gym.
Ritningar över hur området i Lövholmen kommer att se ut.
Ritningar över hur området i Lövholmen kommer att se ut.
Bemannad reception, privat gym och allrum att hyra för fest.

Allt detta ingår i boenden som kommer att bli verklighet vid Lövholmen.
ANNONS

För ett år sedan byggdes exklusiva boenden med vinkällare, spa på taket, privat gym och heltidsanställda på Danderydsgatan på Östermalm. Nu har denna typ av lyxboende letat sig ut från innerstan. I industriområdet bredvid Färgfabriken i västra Liljeholmen ska en helt ny stadsdel växa fram och den gamla Kolsyrefabriken ska bli fastighet för nya lägenheterna. I de 120 nya bostadsrätterna ska reception, gym och ett gemensamt allrum ingå.

– Tanken är att man ska kunna ha en trevlig samvaro med sina grannar. Man ska kunna boka kök och matsalsdel för fest och receptionen ska hjälpa en med att skicka kläder till kemtvätt eller städhjälp, säger Stefan Jonsson, affärsutvecklingschef vid Veidekke som står bakom projektet tillsammans med den norska egendoms- och investeringskoncernen Selvaag.

Konceptet kallas för plusboenden och är något som har blivit allt vanligare i Norge. Plusboendet på Östermalm kommer att vara mallen för bygget i Liljeholmen.

Än är det hela i ett tidigt skede och vad priserna kommer att ligga på är ännu för tidigt att säga. Priset per kvadratmeter på lägenheterna på Danderydsgatan låg på 140 000 kronor när de var färdigställda. Vad gäller lägenheterna vid Lövholmen är tanken att de ska kombinera lyx med en robust industrikänsla.

Bygget i Liljeholmen är det första steget ut från staden – men det är bara början. Stefan Jonsson tror starkt på att denna typ av boende kommer att bli allt vanligare utanför centrum.

– Just för tillfället är det de tre plusboenden som vi har nu som vi jobbar med. Men att utveckla bostäder tar väldigt långt tid. Vår tanke är ändå att det ska bli fler projekt av liknande sort, säger Stefan Jonsson.

Veidekke är inte det enda som satsar på bostäder med lyxiga bekvämligheter utanför stan. SSM Fastigheter har de senaste åren bygg bostäder med ”det lilla extra” i Stockholm.

– Vi började med att bygga pool i våra projekt vid Telefonplan för ungefär fem år sedan. Nu har vi börjat med utekök, loungedelar och takterrasser med jacuzzi, säger vd:n Mattias Roos.

I somras började företaget börja bygga området Bromma Tracks vid Brommaplan. De som bor i de 249 lägenheterna kommer att ha tillgång till en pool med tillhörande poolhus och kök.

ANNONS

– Vår målgrupp har valt ett cityliv, men uppskattar ändå pooler och andra bekvämligheter som är populära i villaområden, säger Mattias Roos.

Jag tror att det kommer att växa även här.

Fakta

Fler lyxiga projekt

Det pågående bygget av kvarteret Rosteriet i Liljeholmskajen ska få en pool på innergården. Byggherre är SSM fastigheter.

Samma företag färdigställde förra året Sätras enda flerfamiljshus med jacuzzi på taket.

Tobin Properties ska i år börja bygga 73 lägenheter vid Brommaplan. Här ska grannarna få egen bilpool samt ett utekök på takterrassen.

I Hammarby sjöstad bygger Oscar Properties kbvareret HG7 – som har både spa och biorum.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.