ANNONS

Lyxhus sprider sig till förorten

Rosteriet heter kvarteret som just nu byggs vid Liljeholmskajen. På innergården får bostadsrättsinnehavarna tillgång till en gemensam pool.
Rosteriet heter kvarteret som just nu byggs vid Liljeholmskajen. På innergården får bostadsrättsinnehavarna tillgång till en gemensam pool.
Bemannad reception, pool, privat gym, utekök, spaavdelning och allrum att hyra för fest.

Tidigare har bostadsprojekt med sådana bekvämligheter mest byggts i innerstan – men nu är flera på gång även i förorten.
ANNONS

För ett år sedan byggdes exklusiva boenden med vinkällare, spa på taket, privat gym och heltidsanställda på Danderydsgatan på Östermalm. Nu har denna typ av lyxboenden letat sig ut i förorten.

I industriområdet bredvid Färgfabriken i västra Liljeholmen ska en helt ny stadsdel växa fram och den gamla kolsyrefabriken byggs om till lägenheter. I husen kommer det att ingå reception, gym och ett gemensamt allrum.

– Man ska kunna gå ner till den gemensamma ytan och ha trevlig samvaro med sina grannar. Man ska kunna boka kök och matsalsdel för fest och receptionen ska kunna hjälpa en med att skicka kläder till kemtvätt eller städhjälp. Allt ingår i månadsbetalningen till bostadsrättsföreningen, säger ­Stefan Jonsson, affärsutvecklingschef på Veidekke som står bakom projektet tillsammans med den norska egendoms- och investeringskoncernen Selvaag.

Samma företag byggde huset på Östermalm och det har även ett annat pågående bygge på Valhallavägen.

– Boendena på Danderydsgatan har blivit väldigt uppskattade. Det är en lyx med sådana här boenden, säger Stefan Jonsson.

Bygget i Liljeholmen är bland de första i sitt slag som byggs utanför tullarna – men det är bara början. Stefan Jonsson tror starkt på att denna typ av hus kommer att bli vanligare utanför city. Han berättar att trenden har kommit längre i Oslo, främst i innerstaden.

– Men också i ytterområden har de blivit väldigt uppskattade. Jag tror att det kommer att växa även här, säger han.

Veidekke är inte det enda företaget som satsar på bostäder med lyxiga bekvämligheter utanför stan. SSM Fastigheter har de senaste åren byggt bostäder med ”det lilla extra” i Stockholm.

– Vi började med att bygga pool i våra projekt vid Telefonplan för ungefär fem år sedan. Nu har vi börjat med utekök, loungedelar och takterrasser med jacuzzi, ­säger vd:n Mattias Roos.

ANNONS

I somras började företaget bygga området Bromma Tracks vid Brommaplan. De som bor i de 249 lägenheterna får tillgång till en pool med poolhus och kök.

– Vår målgrupp har valt ett city­liv, men uppskattar ändå pooler och andra bekvämligheter som är populära i villaområden, säger Mattias Roos.

Fakta

Lyxiga byggen utanför tullarna

Det pågående bygget av kvarteret Rosteriet i Liljeholmen ska få en pool på innergården. Byggherre är SSM fastigheter.

Samma företag färdigställde förra året Sätras enda flerfamiljshus med jacuzzi på taket.

Tobin Properties börjar i år bygga 73 lägenheter vid Bromma­plan. Här får man egen bilpool och utekök på takterrassen.

I Hammarby sjöstad bygger Oscar Properties kvareret HG7 – som har både spa och biorum.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.