ANNONS

Lyxiga villor och gårdar till salu

Mäklaren Lisa Svanlund Barkestam, med taxen Tindra, framför en del av den gård som går loss på 15 miljoner kronor.
Mäklaren Lisa Svanlund Barkestam, med taxen Tindra, framför en del av den gård som går loss på 15 miljoner kronor.
För den med riktigt fet plånbok finns nu flera objekt ute till försäljning i Upplands-Bro. Här finns stora villor för 11 miljoner kronor – men också två rejäla gårdar för den som vill betala betydligt mer än så.
ANNONS

För 15 miljoner kronor får köparen 325 kvadratmeter boyta och 13 hektar mark med eget magasin och egen brygga vid Säbyholms­viken. Herrgården som byggdes i början av 1900-talet, har åtta rum och är ett renoveringsobjekt, vilket tros göra att många drar öronen åt sig.

– Människor har ofta lite tid att lägga på ett nytt boende. Det ska vara fräscht med moderna ytskikt. Det ska bara vara att flytta in soffan och platt-tv:n, säger mäklaren Bo Karlsson.

Ett stenkast bort ligger Säbyholms största objekt. Prissumman är 25 miljoner kronor. Förutom hästgård ingår en nybyggnation av ett större bostadshus i priset.

Mäklarna är optimistiska om den framtida utvecklingen.

– Eftersom Täby Galopp ska flytta hit beräknas intresset för hästgårdar att öka. Ingen inom hästvärlden har missat det här. Det är intressenter med ekonomiska muskler, säger Bo Karlsson.

Mäklaren Lisa Svanlund Barkestam har sålt en hel del herrgårdar under sina år som mäklare. Men hittills har ingen nappat på dem som nu ligger ute.

– Det är helt normalt. Hela familjen måste tänka efter eftersom du köper ett sätt att leva på. Det är originella objekt som kräver originella köpare. Men det brukar till slut också vara betydligt fler än man tror som vill betala.

Även riktigt exklusiva villor är till salu just nu – för drygt 11 miljoner kronor.

Vid natursköna Lillsjön ligger en krämfärgad villa, med rötter i 30-talet, med två öppna spisar och ett lusthus. I köpet ingår egen strand och brygga.

ANNONS

Ett riktigt drömställe för den som vill ha dubbel takhöjd och vidsträckt sjöutsikt är villan vid Strandvägsområdet. Prislappen ligger också här på drygt elva miljoner kronor.

Fakta

Säbyholm - ett modernt Bullerbyn

Ett stenkast från Mälaren ligger den idyll som kallas för Säbyholm.

Sedan naturbruksgymnasiet tvingades bort av ekonomiska skäl håller Säbyholm på att omvandlas till en modern version av Bullerbyn.

Totalt planeras cirka 150 bostäder. Arbete kommer att ske i tre etapper.

Källa: säbyholm.com

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.