Min lokala hjälte

Lyxlyor för dig som vill upp

Utsikten från lägenheterna är milsvid. Och den som ska hem kan välja att gå in via receptionen eller genom en entré på baksidan. "Om man inte vill ha paparazzis som ser när man går ut", enligt mäklaren.
Utsikten från lägenheterna är milsvid. Och den som ska hem kan välja att gå in via receptionen eller genom en entré på baksidan. "Om man inte vill ha paparazzis som ser när man går ut", enligt mäklaren.
Har du ovanligt mycket pengar? Längtar du efter att bokstavligen kunna se ner på resten av stan? Då kan en av lyxlägenheterna i Continentalhuset vid Centralen kanske vara något för dig.

I det spektakulära Continentalhuset, som invigdes i våras, byggs också 19 synnerligen påkostade lägenheter. Den största är på hela 451 kvadratmeter såldes redan i somras till en ung entreprenör i klockbranschen. Den gick för 104,5 miljoner kronor och var den hittills dyraste som sålts i Stockholm.

Men för den som har gott om pengar att göra av med är ännu några av bostäderna, som ligger på våning 16 till 19, osålda. Mäklaren Niklas Berntzon blir lyrisk när han beskriver utsikten.

– Alla lägenheter har fönster från tak till golv. Det är helt magiskt. Den utsikten finns inte någon annanstans i Stockholm i dag. Är det någonstans du har New York-känsla så är det där. Du ser människor röra sig där nere samtidigt som det är helt tyst i lägenheten.

De som flyttar in kommer att kunna ta del av hotellets tjänster.

– Dygnet runt har man room service. Du kan till och ringa ner och be att få bilen framkörd. Hotellets tjänster ingår i hyran men du får förstås betala för maten precis som andra hotellgäster om du beställer upp en biff till middag.

Så vilka är köparna?

– Det är väldigt blandat, säger Niklas Berntzon. Jag trodde att det bara skulle vara internationella kunder som reser världen runt. Men det har varit barnfamiljer, par som flyttat från hus och vill bo bekvämt. Och pensionärer som tycker att de kan få fin service. Men det är förstås folk som har bra med kapital. Det är ett härligt gäng. De är open minded och har rest. Jag kan tänka mig att det blir trevliga möten i deras bostadsrättsförening.

Kvadratmeterpriset på de 18 lägenheterna ligger mellan 180 000 för den minsta på 99 kvadrat och 256 000 kronor för en femma på 156 kvadrat, vilket ger en köpeskilling på runt 40 miljoner kronor.

Då måste ju tjäna en del på de här försäljningarna också?

– Javisst. Kostar lägenheterna mycket så tjänar jag mycket. Det är så det fungerar för oss mäklare.