Lyxvåning står osåld efter 1,5 år

Den rekorddyra våningen intill Foresta är svårsåld. Och ändå höjs priset till 34 miljoner kronor.

– Det pågår förhandlingar sedan länge, säger mäklaren Richard Lagerling.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att den 300 kvadratmeter stora takvåningen intill Foresta legat ute till salu. Vardagsrummet har en vägg helt i glas med utsikt över Värtan och terrassen är 150 kvadratmeter stor.

Det senaste året har bostadsrättspriserna på Lidingö minskat med 1 procent, enligt maklarstatistik.se. Men takvåningen är i en klass för sig. Det begärda priset ligger nu på 34 miljoner kronor – en miljon mer än hösten 2010 då den först lades ut till försäljning.

Kvadratmeterpriset talar sitt tydliga språk: 113 333 kronor, jämfört med snittpriset för Lidingös bostadsrätter som just nu ligger på 31 404 kronor.

En intresserad köpare har hört av sig vilket ledde till att mäklaren tog bort annonsen om att bostaden var till salu. Den presumtiva köparen ville förhandla om priset – och förhandlat har man gjort både länge och väl utan att det blivit något ägarbyte. Därför har Lagerlings åter lagt ut objektet till försäljning. Den tidigare intressenten finns dock kvar.

– Förhandlingar pågår fortfarande, säger Richard Lagerling.

Samtidigt har nya intresserade personer hört av sig.

Har ni också haft kontakt med någon från utlandet?

– Ja, det har varit en del utlandssvenska intressenter.

Varför ska man köpa en lägenhet i stället för en villa, när det handlar om den här prisklassen?

– Målgruppen för detta är någon som vill ha kombinationen villa-vindsvåning. Det är en lägenhet, men har en stor terrass och sjöutsikt. Det är en bra kombination, säger Richard Lagerling som den här veckan har två visningar inbokade.