Här är lyxvillorna som byggs på Lidingö

Nya villorna i Torsvik.
Villorna har ritats av londonbaserade arkitekten Magnus Ström.
Villamarknaden på Lidingö hämtar sig sakta. På ett år har priserna sjunkit men nu vänder de uppåt, enligt den senaste statistiken.
Det hindrar inte att riktigt dyra, lyxiga objekt kommer ut på marknaden.
På Torsvikshöjden byggs två arkitektritade toppmoderna villor.

Finns också där poddar finns, tex Podcaster, Acast eller Podbean.

 

2020 beräknas de två villorna Pyrus nio och tio stå klara på Torsvikshöjden.

Tvillingvillorna, en ljus och en mörk sträcker sig ut över de sluttande tomterna, stödda på murar.  Panoramafönster bjuder på utsikt över Islingeviken.

Hus

De båda husen Pyrus 9 och 10.

Villorna finns redan till försäljning på Hemnet. Med sina utropspriser på 32 miljoner respektive 27 miljoner kronor är de just nu de dyraste lidingövillorna som är till salu.

– Vi träffar en handfull spekulanter, men det är oerhört speciella objekt. Det är fantastiska hus i internationell arkitektonisk klass och rent byggnadstekniskt av en fantastiskt kvalitet, säger Fredrik Brunlid, mäklare på Gadelius fastighetsbyrå, som säljer villorna.

Det är den londonbaserade arkitekten Magnus Ström som ritat villorna.  De skjuter ut över muren de vilar på och ger nästan intrycket av att röra sig framåt.

– Husen är lika men inte identiska. Det ljusa huset har mörk inredning och det mörka har ljus inredning, säger Magnus Ström.

Han menar att design i Sverige har sina utmaningar eftersom detaljplaner och byggregler anger maxyta på en tomt som får bebyggas.

– Det gör ofta designen litet fyrkantig.

Vad vill du med designen av ett hus?

– Jag personligen vill ha den där känslan man inte kan ta på, att man kan andas ut när man kommer hem, axlarna sjunker –  och blodtrycket. Det försöker jag få fram i arkitekturen.

Kan man få det billigare är i det här fallet?

– Bra design behöver inte alltid kosta mycket pengar. Det går att fixa för en billigare penning. Till exempel genom att göra detaljerna enklare, sådant som en vanlig entreprenör kan bygga.

Fakta

Villapriser

De senaste tre månaderna har villapriserna på Lidingö ökat med 0,8 procent.

De senaste tolv månaderna har villapriserna på Lidingö sjunkit med 5,8 procent.

Källa: Svensk Mäklarstatistik