(M): Cykelpumpar till alla stadsdelar

Nu är cykelpumpen bortplockad i Bagarmossen, Trafikkontoret väntar på bygglov och hoppas att toaletten och cykelpumpen kan vara igång innan sommaren.
Nu är cykelpumpen bortplockad i Bagarmossen, Trafikkontoret väntar på bygglov och hoppas att toaletten och cykelpumpen kan vara igång innan sommaren.
För att motivera folk att cykla mera vill politikerna sätta upp centrala cykelpumpar i alla Skarpnäcks stadsdelar.

Men det dröjer innan Bagarmossen cykelpump kommer att vara i gång igen.

Cykelpumpar till hela Skarpnäck – det är vad många söderortsbor vill och nu har även de lokala politikerna hoppas på spåret.

– Med tanke på att vi cyklar mer och mer och vi vill att man ska kunna cykla ännu mer, är det ganska naturligt att ha en cykelpump på central plats, säger Johan Brege (M).

Även socialdemokraternas Maria von Bredow står bakom idén och politikerna vill nu lämna in en skrivelse till Trafikverket om att cykelpumpar ska ställas upp centralt övriga stadsdelar.

– Jag har själv varit väldigt avundsjuk på den som finns i Bagarmossen. Min tanke är att vi lämnar in skrivelsen vid nästa stadsdelsnämnd, jag har mycket svårt att se att inte alla partier går ihop om detta, säger Johan Brege (M).

Tidigare har det bara funnits en cykelpump i Bagarmossen. Men på väldigt länge har cykelpumpen varit ur funktion på grund av att den gränsliggande offentliga toaletten vid tunnelbanan har rivits och de två enheterna går på samma elmätning. Som Mitt i tidigare skrev om hoppades trafikkontoret att toaletten och pumpen skulle vara i gång under mars.

Men trafikkontoret inväntar fortfarande bygglov för att ställa upp en ny handikappsanpassad toalett och hoppas kunna få det klart innan sommarn. Och då även sätta igång cykelpumpen.

– Det kommer att klarna under april månad, Michael Åhström driftansvarig på Stockholms stad.

Att cykelpumpar kan ställas upp i övriga stadsdelar är något som Michael Åhström på ställer sig positiv till.

– Då kan det även bli aktuellt av utplacering av nya enheter. Så det kan bli så att det kommer cykelpumpar på platser där det i dag inte finns någon cykelpump, men där det finns en offentlig toalett, säger Michael Åhström.