ANNONS

M: Höj böterna för återfallsplankare

Ge återfallsfuskare högre böter. För det öppnar nu trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamson (M).

– Första gången kan det som idag kosta runt 1 200 kronor, men att tilläggsavgiften sedan skulle kunna dubbleras och nästa gång tredubblas, skriver han i ett pressmeddelande.
ANNONS

Det ska bli dyrare att åka utan att betala sin biljett i kollektivtrafiken. I alla fall om man gör det ofta. Det vill trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

– Jag vill nu som nästa led i kampen mot fusk och tjuvåkning resa frågan om ett nytt bötessystem i tre etapper, något som finns på liknande sätt i Hamburg. Första gången kan det som idag kosta runt 1 200 kronor, men att tilläggsavgiften sedan skulle kunna dubbleras och nästa gång tredubblas. Men det förutsätter att vi också får med oss regeringen på detta, skriver Kristoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande.

Alliansen styr landstinget och kan därför besluta i frågan. Men det krävs, enligt dem också beslut av regeringen för att få igenom det förändrade bötessystemet.

– Det måste bli ett stopp på tjuvåkandet där vissa roffar åt sig på hederliga resenärers bekostnad. Vi måste alla vara med att ta ansvar för kollektivtrafikens utveckling för att göra den ännu bättre. Det är inte rimligt att oärliga personers fuskande motverkar arbetet med att göra vår gemensamma kollektivtrafik ännu bättre,skriver Kristoffer Tamsons.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.