ANNONS

M-politiker skrev rasistiska tweets

Politikern Camilla Engström (M) twittrade nedsättande om muslimer. Nu har hon fått avgå.
ANNONS

Camilla Engström, styrelsemedlem i Moderaterna i Danderyd och ersättare i byggnadsnämnden, fick i förra veckan avgå från alla politiska uppdrag när det framkom att hennes twitterflöde var fullt av rasistiska åsikter.

Kort därefter ombads hon att lämna partiet.

Hennes tweets uppmärksammades på bred front när hon gav sig in i en twitterdiskussion med en Socialdemokrat och ifrågasatte om muslimer kan vara med i facket, eftersom muslimer ”har en helt annan värdegrund än vi”.

Ett missförstånd, menar hon själv.

– Alla muslimer har ju inte samma värdegrund, det var det jag menade. Det har inte alla SD:are heller, eller alla Moderater, säger Camilla Engström.

I sitt twitterflöde har hon också skrivit saker som ”Vi i Europa är rädda att säga sanningen om islam”, och länkat till den islamfientliga webbtidningen Dispatch International.

Hon har vid ett flertal tillfällen länkat till de invandringskritiska webbtidningarna Exponerat och Fria Tider och retweetat meningar som ”Ska vi inte bränna lite regnbågsflaggor under prideveckan, och se hur våra PK-vänner reagerar?”

Hon har också retweetat Sverigedemokraten Kent Ekeroths åsikter.

– Det går väldigt fort på nätet, och jag håller inte med om allt jag retweetar. Ibland är det ironiskt, och då får folk tänka till själva. Men för att veta vad man tycker måste man våga lyssna på olika åsikter, det är demokratiskt, säger hon.

ANNONS

Så du står inte närmare Sverige­demokraterna än Moderaterna?

– Nej, jag är Moderat. Mina åsikter är absolut moderata på alla sätt.

Något som Anders Paulsen, ordförande i Moderaterna i Danderyd, inte håller med om.

– Det här är ingenting som Moderaterna står bakom. Det är inte acceptabelt, vi vill inte bli förknippade med de här åsikterna, säger han.

Det är inte acceptabelt, vi vill inte bli förknippade med de här åsikterna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.