M-politiker vill sparka Reinfeldt

Vallentunamoderaten Björn Schaerström kallar statsministern Fredrik Reinfeldt för clown och pajas på twitter.

Vallentunamoderaten Björn Schaerströms invandringskritiska tweets utmanar gränserna för vilka åsikter man kan uttrycka som förtroendevald i ett parti. Den senaste veckan har kritiserat statsministern Fredrik Reinfeldt och regeringens invandringspolitik och skolpolitik.

”Sparka bedragaren Reinfeldt”, skriver han som kommentar till att Stockholmspolisen måste spara medan Migrationsverket tillskjuts medel.

Du går hårt åt Reinfeldt. Varför?

– Han är noggrann med sin hårt regisserade statsmannaprofil. Det är ansträngt. Han leker statsman. Men en riktig politiker tar debatt.

Han är kritisk mot Reinfeldt för debattklimatet i svensk politik.

– Politikens kärna och själ är mer debatt och inte mindre. Konsensuskramandet ligger som en våt filt över debattklimatet i Sverige, säger Björn Schaerström.

Men sin invandringskritik vill han inte kommentera.

– Den som har tydliga åsikter blir stigmatiserad.

Tycker du att du passar i Moderaterna?

– Jag är liberal i grunden, jag slåss för alla frihetliga värden.

Han berättar att han varit med i Moderaterna sedan 1960-talet men ogillar partiets politik i dag.

– Men jag kommer inte att gå med i något konservativt parti.

Zarah Sjökvist, vice ordförande för moderata partistyrelsen i Vallentuna tycker att Schaerströms tweets är problematiska.

– Det är ingen politik som jag eller någon annan i vårt parti står för. Det har vi gått ut med.

Men han får bli kvar i partiet?

– Hans åsikter är inte okej, tycker jag och som förtroendevald ska man representera sitt parti. Men som person får han tänka och tycka som han vill.

Fakta

Schaerströms tweets

25 november: Vallentuna KF tvingades i kväll av budgetskäl skjuta renovering av omklädesbarack till 2016. Men för asylboende finns pengar för allt fler!?

3 december: Skolan rasar. Segregation och utanförskap växer. Järnvägen spårar ur. Skatteslöseriet tilltar. Clownen Reinfeldts PK-regering spär på allt!

Källa: Twitter