ANNONS

Macken blir kvar – hamn ska utredas

ANNONS

Efter en lång tid av ovisshet kan Susanne Melander andas ut. Macken som hon driver på Norr Mälarstrand ska få en permanent plats i den detaljplan som ska tas fram för området. Tidigare har macken bara haft tillfälligt bygglov.

– Nu vet jag att jag vågar investera. Jag skulle vilja fräscha upp här så att macken bättre passar vid vattnet. Det har jag inte vågat göra så länge jag inte vetat om vi kan vara kvar, säger hon.

Stadsbyggnadsnämnden fattade beslutet i torsdags, efter månader av oenighet inom alliansen. Förlorare i debatten blev KD-politikern och Kungsholmsbon Erik Slottner som velat ersätta macken med ett grönt torg.

– Det här känns trist. Jag trodde att fler skulle hålla med om att macken inte passar på den här platsen, säger han.

Erik Slottner, som inte själv kör bil, tycker att macken vid Lindhagensrondellen borde täcka behovet för Kungsholmens bilister.

Men Moderaterna, Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centern ser också en annan användning för macken vid Norr Mälarstrand. De röstade igenom att en framtida gästhamn på platsen ska utredas.

– Vi tror att en gästhamn kan ge en mer levande kaj och då skulle macken kunna användas av dem som vill lägga till vid Norr Mälarstrand för att tanka, säger stadsbyggnadsråd Regina Kevius (M).

Hur många båtar det skulle kunna bli plats för är inget som politikerna vill gå in på i dag. Regina Kevius betonar också att båthamnen och macken är frågor som ska ut på samråd innan en ny detaljplan klubbas.

– Kungsholmsborna kommer att få chansen att tycka till om det här, säger hon.

ANNONS

Vi tror att en gästhamn kan ge en mer levande kaj. Regina Kevius (M)