ANNONS

Maddie har lagt hela hundvärlden för sina tassar

Maddie har vunnit det mesta som en storpudel kan vinna i utställningssammanhang världen över och går nu i välförtjänt pension.
Maddie har vunnit det mesta som en storpudel kan vinna i utställningssammanhang världen över och går nu i välförtjänt pension.
Charlotte Sandell och storpudeln Maddie är världsstjärnor i hundutställningskretsar, och har vunnit det mesta man kan vinna. I lördags prisades Maddie som en av Sveriges framgångsrikaste hundar.
ANNONS

Världsvinnartiteln, Europavinnartiteln och en andraplats på världens största tävling. Lägg därtill otaliga best in show-titlar och andra utställningsvinster. 2015 var minst sagt ett framgångsrikt år för storpudeln Da Maya Huffish Copyright Woman, eller Maddie som hon kallas till vardags.

Huddingebon Charlotte Sandell är inne på sin sjunde generation framgångsrika storpudlar i rakt nedåtgående led, men Maddie slår det mesta.

– Klart att hunden måste ha något synmässigt extra, men det måste också komma inifrån. Man kan säga att hon har det speciella, x-factor, säger hon.

I lördags prisades hon på hundmässan My dog i Göteborg som en av landets fyra mest framgångsrika utställningshundar under förra året. Nu väntar bara någon enstaka tävling till sen är det är dags för Maddie att pensioneras från utställningslivet och i stället bli avelstik.

– Hon gillar att stå i centrum och kommer säkert att sakna det här livet. Det här är inget man kan tvinga en hund till, säger hon.

Charlotte Sandell är ett känt namn i hundkretsar världen över. Mer än halva förra året tillbringade hon på resande fot på olika utställningar i bland annat England, USA och Italien. Även för henne väntar en välbehövlig paus, men redan nu har hon en ny hund som har potential att bli nästa stjärna.

– Man kan väl säga att jag har hundöga och lite fingertoppskänsla. Det är en livsstil och något jag brinner för, säger Charlotte Sandell.

Fakta

Driver hundtrimsalong

Charlotte Sandell.

Ålder: 43 år.

Bor: Ådran, Huddinge.

Familj: Sambo Peter och sönerna William, 6, och Oscar, 15, och ett tiotal hundar.

Gör: Driver hundtrimsalong i Bagarmossen med inriktning på pudlar. Föder upp pudlar hemma och har kunder över hela världen, bland annat i USA, Australien, Sydafrika, Indien och Ryssland.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.