Madeleine vill ta Hammarby tillbaka till allsvenskan

Madeleine Tegström trixar med bollen på Kanalplan. Hon är inställd på att Hammarby bara stannar ett år i elitettan.
Madeleine Tegström trixar med bollen på Kanalplan. Hon är inställd på att Hammarby bara stannar ett år i elitettan.
Hammarbys damer är revanschsugna inför helgens premiär i elitettan.

– Vi ska tillbaka till allsvenskan, säger mittfältaren Madeleine Tegström.

Mittfältaren Madeleine Tegström, 33, har tidigare spelat med AIK i damallsvenskan men de senaste säsongerna har hon tillhört Hammarby. Hon valde att fortsätta i klubben trots nedflyttningen till elitettan.

– Jag tror på Hammarbys lagbygge. Vi vill tillbaka till allsvenskan direkt. Men det kommer att bli svårt det är många som vill slå oss.

Både Hammarby och AIK åkte ur damallsvenskan förra året. I år är Djurgården ensamt Stockholmslag i den högsta serien efter flera års frånvaro. Det är uppenbarligen svårt för huvudstadens lag att etablera sig i damallsvenskan.

– Vi har inte de ekonomiska förutsättningarna att få in spelare. Vi har inte heller möjlighet att vara hundraprocentiga fotbollspelare, nästan alla har jobb vid sidan av, säger Madeleine Tegström.

Själv jobbar hon heltid som ortopedingenjör.

– Ibland kan jag känna mig lite stressad på grund av att det är för mycket. Men jag tycker att det fungerar relativt väl, jag försöker hålla humöret uppe och hinna med både träning och jobb.

Damallsvenskan blir alltså utan Stockholmsderbyn. Desto fler blir det i elitettan. Madeleine Tegström ser det som en extra krydda att få möta Älta men framförallt AIK i årets serie.

– Jag är extra taggad när det är derbyn. Det kan gå lite hur som helst. Jag har ju spelat i AIK tidigare så det är extra känsligt att möta dem. Men det är bara roligt.

Fakta

Läs om ärkerivalerna

Djurgårdens Mia Jalkerud kommer sakna Stockholmsderbyn i damallsvenskan.

Eldina Ahmich tror att oerfaret AIK överraskar i elitettan.

Fakta

Ortopedingenjör

Namn: Madeleine Tegström.

Ålder: 33 år.

Bor: Sundbyberg.

Yrke: Ortopedingenjör.

Aktuell: Spelar premiär med Hammarby i elitettan borta mot QBIK klockan 15.00 på söndag. Hemmapremiär mot AIK på Zinkensdamms IP den 26 april klockan 19.00.