ANNONS

Magelungens strand: Kollektivtrafiken het fråga

900 bostäder och tre förskolor planeras.
900 bostäder och tre förskolor planeras.
Samrådet för detaljplanen Magelungens strand avslutas i dag. En stor fråga för boende i området är hur kollektivtrafiken kommer att påverkas av de planerade bostäderna.
– Många är oroliga att kollektivtrafiken inte ska bli bättre, säger Veronika Borg, projektledare.
ANNONS

I projektet för Magelungens strand planeras 900 nya bostäder, tre förskolor, nya mötesplatser längs Magelungens strandpromenad och att Magelungsvägen görs om till stadsgata.

Detaljplanen har varit ute för samråd sedan 20 november och avslutas i dag, 18 januari. Under perioden har två samrådsmöten hållits – 4 december och 14 januari.

– Vi har svarat på frågor som folk har haft, bland annat om kollektivtrafiken. Vi förslår en ny hållplats som ska möjliggöra en bättre kollektivtrafik. Många har också pratat om bron från Magelungen över till Fagersjöskogen, strandskyddet och Magelungen, säger Veronika Borg, projektledare.

Visionsbild över detaljplanen för Magelungens strand. Illustration: White/Stadsbyggnadskontoret

Planförslaget innefattar tre grupper av kvarter med högre byggnader i anslutning till Magelungsvägen. Tanken är att de tre planerade förskolorna ska placeras i naturnära lägen.

– Många är oroliga att kollektivtrafiken inte ska bli bättre. Andra är positiva till att det händer något i Fagersjö. Någon enstaka som jag träffat har uttryckt att den inte vill att det ska byggas något överhuvudtaget, utan önskar att naturen ska bevarars, säger Veronika Borg.

ANNONS

Sammanlagt har ungefär 40 personer besökt samrådsmötena. Hur många skriftliga synpunkter som hittills inkommit under samrådsperioden kan Veronika Borg inte svara på.

– Har man inte inkommit med synpunkter kan man skriva till oss senast i dag och begära uppskov. Ett antal myndigheter har begärt uppskov. Vi kommer börja sammanfatta synpunkterna i februari och göra en samrådsredogörelse som sedan tas upp i stadsbyggnadsnämnden i maj, säger Veronika Borg.

För att läsa om hur du tycker till om detaljplanen, klicka här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.