ANNONS

Magnus Carlson berättar i ”Så mycket bättre”

Magnus Carlson.
Magnus Carlson.
På lördag startar en ny säsong av den populära serien Så Mycket Bättre.
Magnus Carlsson som växte upp i Storvreten är en av artisterna som tar plats i rutan.
– "Min dag" innebär en resa genom hela mitt liv så det är säkert glimtar ur min uppväxt i Tumba med, säger Magnus Carlson.
ANNONS

Magnus Carlson är bekant för många både genom uppträdanden som soloartist, men också som frontman i Weeping Willows, bandet han slog igenom med i slutet av 90-talet. Riktigt känd för den breda allmänheten är han dock ännu inte, men troligen kommer många svenskar fastna för hans ljuva röst i höst.

Magnus Carlson bor numera i Stockholm, men det var i Storvreten Carlson växte upp. Familjen bodde på Barkvägen. Det var också här i trakten Magnus gjorde sin första spelning. I dagmamman Ingers trädgård närmare bestämt.

– På deras tomt uppträdde jag och några kompisar som Sex Pistols 1977 eller 1978. Mitt första ”live”-framträdande. Vi mimade, säger Magnus Carlson.

Vad som finns med av uppväxten i Så mycket bättre återstår att se. När Mitt i Botkyrka Salem får kontakt med Magnus Carlson har Magnus inte sett programmet som fokuserar på honom.
– Vi filmade ju dygnet runt i tio dagar, men eftersom ”min dag” innebär en resa genom hela mitt liv så är säkert glimtar ur min uppväxt i Tumba med.

Vad tänker du att programmet ska leda till för dig och Weeping Willows?

– Jag tänker att Weeping Willows och jag blir upptäckta av några som ännu inte har hört oss. Vi spelar i Globen 1 april nästa år, så vi har redan en stor publik. Men fler är givetvis alltid välkomna in i vår värld.

Weeping Willows sjunger på engelska, men Magnus Carlson kommer också att sjunga på svenska i programmet.

– Min plan är att jag ska turnera som soloartist nästa år. På svenska. Vill man däremot se Weeping Willows så får man gå på Globen-konserten. Den blir å andra sidan mäktig då vi är uppbackade av en hel symfoniorkester.

ANNONS

Läs också: Artisterna från Botkyrka och Salem som är störst på Spotify

ANNONS