Väsbykock kan få fin utmärkelse

Foto: Privat
Foto: Privat

Magnus Santesson ,souschef på Stadshuskällaren, är en av sex personer som den 16 februari kan få utmärkelsen Årets unga branschstjärna som bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita delar ut.

Hur känns det?

– Skitkul. Det är mina chefer som nominerade mig så det är nog den uppskattningen som känns allra roligast.

Berätta om ditt jobb?

– Jag är souschef men börjar som köksmästare om en vecka. Vi jobbar mycket med modern nordisk mat och det är roligt att vi kan erbjuda alla Nobelmenyer sedan 1901.

Din karriär har gått snabbt uppåt, vad gör du om 10 år?

– Nu ska jag koncentrera mig på mitt nya jobb som köksmästare men jag vill också fortsätta tävla inom matlagning. Min dröm är annars att ha en egen krog. Gärna ett lite mindre ställe med svenska och nordiska grunder.

Har du någon förebild inom kockvärlden?

– Vi har väldigt många duktiga i Sverige och svensk mat går väldigt bra. Mathias Dahlgren är en av dem som gjort väldigt mycket för svensk matlagning.

Du bor i Väsby och är också uppvuxen här. Skulle det gå att driva finkrog i Väsby?

– Det tror jag. I alla fall om några år. Väsby blir större och större hela tiden och fler är intresserade av att äta ute.