ANNONS

Är majonnäs det nya tricket?

Är majonnäs inbrottstjuvarnas nya knep?
Är majonnäs inbrottstjuvarnas nya knep?
Ellen Einebrant hittade en sträng majonnäs på brevlådan.
Ellen Einebrant hittade en sträng majonnäs på brevlådan.
Okokta makaroner, postitlappar och sopkvastar är kända metoder för inbrottstjuvar att kolla om husägarna är hemma. Ellen Einebrant hittade däremot en sträng majonnäs på brevlådan. Järfällapolisens Albin Näverberg tipsar om att hjälpas åt grannar emellan.
ANNONS

Semestertider är som bekant dessvärre även inbrottstider. Inbrottstjuvar har flera metoder för att hålla koll på vilka familjer som är bortresta så det är klokt att samarbeta med grannarna och hålla koll.

Polisen har tidigare varnat för tjuvar som rekognoscerar genom att sätta upp post-it lappar, lägga en sopkvast framför dörren eller lägga en okokt makaron under locket till brevlådan. Tjuvarna testar om föremålen flyttas för att se om någon är hemma.

Men imorse hittade Ellen Einebrant en otippad överraskning utanför huset i Tegelhagen, Sollentuna. Någon hade klämt ut en sträng majonnäs på brevlådan. Hon skriver i ett inlägg på Facebook att hon inte vet om det är någon tjuv som rekognoscerat eller någon som ville bjuda på picknick.

Enligt polisen Albin Näverberg är det inte ovanligt att inbrottstjuvar använder sig just av mat på brevlådor, till exempel tuggummin.

– Det finns det med. Så det kan vara någon inbrottstjuv som har varit där för att rekognoscera, säger Albin Näverberg, polisen.

Men ett klokt råd är att hålla ögonen öppna, vara uppmärksam på den egna tomten och grannens och hjälpas åt i grannskapet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.