ANNONS

Majoriteten: Fortsätt sprutbytesprogrammet

Majoriteten vill ansöka om förlängt tillstånd för sprutbytesprogrammet på S:t Görans sjukhus. Det väntas slås fast på nästa kommunfullmäktigemöte.
ANNONS

Mitt i har flera gånger skrivit om sprutbytesprogrammet vid S:t Görans sjukhus, bland annat om grannars upplevelser om att det leder till otrygghet i området.

Nu vill majoriteten i stan att man ska ansöka om att fortsätta projektet en period till. Ansökan görs, om den godkänns på nästa kommunfullmäktigemöte, gemensamt med länsstyrelsen som, via sjukvården, driver verksamheten.

– Det är en grundläggande hälsofråga. Genom att få möjlighet att byta ut sprutor minskar man kraftigt risken för sjukdomar som hepatit och hiv, säger socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

Besöksantalet har ökat det sista året, vilket har gjort vissa närboende oroliga. För att minska trycket just på Kungsholmen vill nu politikerna öppna fler sprutbytesprogram på andra platser i stan.

– Jag tror att det är viktigt att ta människors oro på allvar och att folk ska känna sig trygga. Många fler har besökt verksamheten det senaste året vilket är väldigt positivt. Men det är också viktigt att se om det går sprida sprutbytet till fler delar av staden, säger hon.

Vilka platser kan det handla om?

– Det är något man får titta på det är också något som landstinget förmodligen har en egen uppfattning om. Majoriteten har i budget för år 2016 gett socialnämnden i uppdrag att söka samråd med landstinget för att undersöka förutsättningarna för fler kliniker.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.