ANNONS

Majoriteten öppnar för utbyggnad av Stockby

Stockby returpark Lidingö Sörab
Stockby returpark är en av de verksamheter som finns i industriområdet.
Parkeringsplatser, informationstavlor och kanske nya våningar på lokalerna. Det är några av de åtgärder som staden planerar i Stockby industriområde.
– Vi kan se ett antal olika åtgärder som kan göras för att underlätta för företagandet på Lidingö, säger Daniel Källenfors (M).
ANNONS

Företagarna i Stockby industriområde vill kunna utveckla sina verksamheter. Föreningen Lidingö Näringsliv och Lidingö stad har därför tillsammans gjort en kartläggning av behoven i området.

– Lidingös företagare är viktiga för Lidingömajoriteten och tillsammans med Lidingö Näringsliv har vi nu kartlagt behoven i Stockby industriområde. Vi kan se ett antal olika åtgärder som kan göras för att underlätta för företagandet på Lidingö och nu hoppas vi kunna genomföra dessa tillsammans med näringslivet, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö i ett pressmeddelande.

Hänsyn till omgivningen

Ett av majoritetens löften under mandatperioden är att se över Stockby industriområdet. Majoriteten meddelar nu att de ställer sig positiva till flera av förslagen i kartläggningen.

Ett av förslagen är viss utbyggnad av Stockby. enligt pressmeddelandet handlar det om att bygga på en extra våning på några av lokalerna och bygga ut ytterligare några. 

– Givetvis kommer detta göras med hänsyn till omgivningen och utifrån de önskemål som finns från Lidingös företagare, säger Amelie Tarschys Ingre (L), kommunalråd och ordförande för Utbildningsnämnden.

Ska bli lättare att hitta

Vidare handlar det om att sätta upp informationstavlor för att det ska bli lättare att hitta i området. Företagarna vill också har fler parkeringsplatser i Stockby. Detta är något som staden ska se över möjligheten att skapa.

När upprustningen av Stockby ska ske är ännu inte bestämt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.