Majroskogen kan få ett löparspår

Det har funnits planer på att göra Majroskogen mer tillgänglig en längre tid. Nu har Farsta stadsdelsnämnd kommit överens om att utreda möjligheterna för ett motionsspår i området.

Politikerna i Farsta vill profilera stadsdelen som sportig och det finns många planer på att bättre ta till vara grönområden och skog.

Oppositionen i stadsdelsnämnden lämnade tidigare i år tillsammans in en skrivelse angående ett löpspår i Majroskogen som ligger mellan Gubbängen, Bandhagen och Stureby. På ett nämndemöte förra veckan kom man överens om att starta en utredning i ärendet.

– Genom den här skrivelsen påminner vi om vad som har beslutats tidigare och försöker lägga lite press på att det ska börja hända saker, säger Mariana Moreira Duarte (MP) som skrev skrivelsen tillsammans med Gunnar Sandell (S) och Laura Roselli (V).

Det är inte varje dag som alla partier i nämnden kan enas om ett beslut, även om det händer, menar Moreira Duarte.

– Vi är lite stolta över det här efter att ha kämpat ett par år.

Tanken är att en ny löprunda i skogen skulle gå i en cirkel, i stället för den gångväg som finns där i dag och som går rakt igenom skogen. Den nuvarande sträckan tar runt tio minuter att gå, vilket anses vara för kort för användas som motionsstråk.

Enligt Folkhälsoinstitutet är människor beredda att ta sig ungefär 300 meter från sin bostad för att använda ett grönområde.

Klamydiaprov sades vara gonorré

STOCKHOLM En person som sökte vård vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna fick behandling för gonorré, trots att det var fråga om klamydia. Det framgår av en lex Maria-anmälan.

Totalt har elva personer fått felaktiga provsvar. Tio personer hade klamydia men fick provsvar som sa att det var gonorré, medan den elfte personen hade gonorré, men det rapporterades felaktigt som klamydia. De här patienterna ska dock inte ha lidit någon skada av felaktigheterna.

Vi är lite stolta över det här efter att ha kämpat ett par år.

Olycka tros ligga bakom dödsfallet i Snösätra

söderort Förra måndagen hittades en död man i ett industriområde i Snösätra, mellan Rågsved och Fagersjö. Polisen inledde en förundersökning om mord, men nu tror man inte längre att det rör sig om ett brott.

Mannen, som blev 28 år, är känd av polisen sedan tidigare och hade haft problem med drogmissbruk.

– Allt pekar på att det var en tragisk olyckshändelse, säger förundersökningsledaren Jesper Rundeberg.

Den avlidne mannen kom från Södertörnsområdet.