Mäklare: Det lönar sig att renovera

Villan på Säterstigen har lyxrenoverats och ökat i värde med nära 15 miljoner kronor.

Men även mindre renoveringar kan löna sig inför en försäljning, enligt öns mäklare.

Att måla väggarna och fixa golven är inte så dyrt och ger ett bättre helhetsintryck inför en försäljning.

När det gäller mer kostsamma renoveringar, som kök och badrum, är det däremot inte säkert att man får igen pengarna, enligt de mäklare som Mitt i Lidingö tidning pratat med.

– Det ska se fräscht ut när man säljer. Man behöver inte renovera ett helt badrum men man kan göra punktinsatser. En vit vägg blir rätt ful efter ett tag och den kan man gott och väl måla om, säger Tina Stening på Svensk fastighetsförmedling.

Utbudet av bostäder är rekordlågt och det är svårt att göra riktiga klipp.

– Vi har otroligt många kunder på varje bostad så det finns inte utrymme att göra den där extra goda affären på ett renoveringsobjekt. Är det gott skick tror jag hellre att publiken betalar lite mer i stället för att göra det själv, säger Lars Nilsson på Skandiamäklarna.

Patrik Lickfett på Era Mats Holmgren fastighetsbyrå säljer ett hus i Askrike som han valt att marknadsföra som renoveringsobjekt. Här har tiden stått stilla sedan 70-talet, enligt bostadsannonsen.

– Många gånger när man renoverat något tipptopp så river köparna ändå köket på en gång för att det inte var så de ville ha det. Här får man skapa något själv, men det är klart att man måste hitta en intresserad själ, det är inte för alla att renovera ett hus, säger Patrik Lickfett på Era.

Det ska se fräscht ut när man säljer

Fakta

Götavägen dyrast hittills

Snittpriset för en villa på Lidingö var 9,6 miljoner kronor. mars 2014-mars 2015. Året innan kostade snittvillan 8,4 miljoner.

Dyraste försäljningarna i år:

Götavägen 22 miljoner.

Laxvägen 21,5 miljoner.

Mölnavägen 19 miljoner.

Läroverksvägen 14,25 miljoner.

Ekstigen 14,1 miljoner.

Källa: Värderingsdata,

Lantmäteriet