ANNONS

Mäklarskyltar skräpar ner

Skyltar på marken i Bollstanäs.
Skyltar på marken i Bollstanäs.
Skyltar i dike i Bollstanäs.
Skyltar i dike i Bollstanäs.
Det som göms i snö kommer upp i tö och vinterns alla mäklarskyltar som kommit på villovägar kan ge ett stökigt intryck. Det tycker i vart fall Mathias Nyberg som bor i Väsby.
ANNONS

Mathias Nyberg fick nog på skyltar som låg och skräpade runt huset. Reklam för mäklare och visningar låg kvar fast på fel plats, nämligen i diken och i skogsbrynet.

– Jag är oerhört irriterad. Jag samlade ihop en bunt och körde ner dem till mäklarkontoren på stan, säger Mathias Nyberg.

Mathias Nyberg tycker att mäklarna borde ta ett större ansvar för att städa upp efter sig. Han är inte den enda som irriterar sig på skyltarna. Enligt Rickard Widblom, driftchef för gata och park i Upplands Väsby kommun, har bostadsrättsföreningar hört av sig med klagomål på skyltarna.

– Jag vet att det har varit mycket skyltar men det är nog inte värre än i andra kommuner. Det är ingenting kommunen kan säga något om, oftast är det på mark till den fastighet som ska säljas. Däremot om det är skyltning på kommunens mark kan vi ta bort det, säger Rickard Widblom.

Enligt lag har fastighetsmäklarna, precis som alla andra aktörer som skyltar tillfällighet, en skyldighet att plocka bort skyltarna efter sig. Men problemet är ofta att skyltarna kommer på villovägar.

Christopher Wermin på Skandiamäklarna tror att problemet kan vara lite större på vintern än sommaren, då det är svårt att fästa skyltarna i snödrivor och is.

– Åker man runt i Storstockholm ligger det skyltar lite överallt, det har jag fullförståelse att vissa reagerar på. Skyltar som dras ner på vintern dyker upp när snön tinar och det är klart att det inte ser så roligt ut, säger Christopher Wermin.

En lösning för dig som har skyltar skräpande vid huset är att kontakta mäklaren ifråga. Karin Sökare på HusmanHagberg tror att de flesta mäklare gärna kommer och hämtar sina skyltar.

– Om någon ser en skylt där den inte ska vara är vi jättetacksamma om de informerar oss. Vi har inget egenintresse i att lämna skyltar överallt utan vi vill gärna ha tillbaka våra skyltar, säger Karin Sökare på HusmanHagberg.

ANNONS