ANNONS

Målade om stulen båt – greps med färg på handen

Mannens färg på fingrarna har samma kulör som linjen på hytten och på en nymålad motor.
Mannens färg på fingrarna har samma kulör som linjen på hytten och på en nymålad motor.
En man har dömts för häleri, efter ha målat om en båt som stals i Kungsängen. När polisen grep mannen hade han målarfärg på fingrarna.
ANNONS

Båten stals någon gång mellan den 13 och 20 juni vid Granhammarsvägen i Kungsängen. Den stöldanmäldes och ett par veckor senare upptäcktes den förtöjd vid en bastuflotta längs Årsta holmar.

Polisen åkte ut till platsen och hittade en man i 40-årsåldern med en kvinna i bastuflotten. Mannen togs in på förhör.

Paret fångat på bild vid ett tidigare tillfälle. Foto: Polisen.

Utdrag ur förhöret

”Jag kan berätta för dig att båten är anmäld stulen för två veckor sedan. Då hade inte båten en blå rand på sidan, men det har den nu. Jag kan dessutom konstatera att du har blå färg på dina händer”, sa förhörsledaren till mannen.

”Färgen på händerna fick jag igår, när jag målade en motorkåpa”, svarade han.

Var kvaddad

När båten utlämnades till ägaren var den helt förstörd. Ägaren var chockad över hur man kunnat kvadda den på så kort tid. Den var vattenfylld, alla originaldelar var bortrivna och motorn hade skurit. Detta på grund av att någon tankat med bensin och smörjolja.

Båten är av en ovanlig modell och var tvungen att säljas till ett betydligt lägre pris efter att den varit ute på villovägar.

ANNONS

Döms till fängelse för flera brott

Mannen kan inte knytas till själva stölden, men döms för häleri och en rad andra brott. Däribland flera fall av stölder eller häleri gällande båtar, stöld av en husvagn, brott mot knivlagen, narkotikabrott och andra mindre stölder.

ANNONS