ANNONS

Malcolm B coachade elever i skrivande

Shlemoun Theodoridis, Nigina Abdulkarimjonova, Malcolm Brandin.
Shlemoun Theodoridis, Nigina Abdulkarimjonova, Malcolm Brandin.
Malcolm Brandin, Emilia Altinisik, Felicia Chahine och Angelica Destici.
Malcolm Brandin, Emilia Altinisik, Felicia Chahine och Angelica Destici.
Det blev helt klart en annorlunda svensklektion för gymnasieeleverna i Tumba när rapparen Malcolm B dök upp för att hålla låtskrivarverkstad.
ANNONS

I tisdags hoppade rapparen Malcolm Brandin, aka Malcolm B, in på svensklektionen på Tumbagymnasiet för att drilla ekonomiprogrammets andraårselever i låtskrivande.

Malcolm B från Bredäng är bland annat känd för sin medverkan i talangtävlingen X Factor 2012 och har gjort sig ett namn inom hiphop.

– Han är min son och de har tjatat på mig hela förra läsåret att han ska komma, och nu passade det bra, berättar Maria Brandin som är lärare på skolan.

Dagen började i biblioteket där eleverna passade på att ställa frågor.

– Jag berättade om mina erfarenheter inom låtskriveri och musikbranschen. Varför jag gör det jag gör, hur det får mig att må och grejen med att skriva texter, berättar Malcolm B.

På frågan om vad han har för råd att ge ungdomar som har en dröm svarade han att man ska tro på sig själv och inte lyssna när någon försöker trycka ner en.

På eftermiddagen kom eldprovet – låtskrivandet där eleverna sedan läste upp resultaten inför klassen. Malcolm B berättar att tanken var att köra på ett tema men eleverna kände hellre för att komma på egna idéer.

– De skötte sig bra, det märktes att de tyckte att det var kul och de ställde mycket frågor, säger han.

När han inte hoppar in som svensklärare ligger fokus på nya projekt och det kommande albumet som spelades in i somras. Mixningen har tagit lite tid och förhoppningen är att albumet, som heter ”1990”, släpps till våren. Malcolm B beskriver musiken som en hyllning till 90-talet och den era av hiphop han själv växte upp med. Något han var tvungen att göra på sin konstnärliga resa.

ANNONS

– En resa tillbaka i tiden men det låter ändå nytt. Jag spelar in singlar också som skivbolaget vill att jag ska göra som radion spelar, man måste kompromissa lite grann, säger Malcolm B.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.