ANNONS

Malena Ernman fick nobben på flyktingerbjudande

Malena Ernman på klipporna vid Artipelag.
Malena Ernman på klipporna vid Artipelag.
Operasångerskan Malena Ernman ville att flyktingar skulle kunna bo i hennes sommarhus på Ingarö. Hon skriver i sin blogg på tidningen Amelia att hon försökt låna ut det till både kommun och frivilligorganisationer utan resultat.
ANNONS

”Det är inte helt enkelt. Jag har pratat med allt från kommun och Röda Korset till civilministern”, skriver Malena Ernman i sin blogg.

Malena Ernman är känd för sitt engagemang för flyktingar. Hon har bland annat arrangerat en konsert för att samla in pengar till Rädda barnens katastroffond och har flera gånger gett sig in debatten om flyktingar på sociala medier. Efter hennes blogginlägg om att hon vill kunna låta flyktingar bo i sitt sommarhus har det nu kommit synpunkter till kommunen.

”Malena Ernman skriver att ni inte vill ha denna hjälp. Är det så att ni inte har behov för att ni inte har några flyktingar i kommunen eller varför har ni nekat denna hjälp” skriver en person.

– När vi får in ett erbjudande så värderar vi alltid det. I vissa fall kan vi säga nej om ett hus ligger långt bort från allmänna kommunikationer eller om det är så att man bara kan hyra ut under en begränsad tid, säger Karin Jöback, avdelningschef på tillväxtavdelningen på Värmdö kommun.

Värmdö kommun gör alltid en individuell prövning av varje erbjudande där både läge, storlek på fastigheten och hyran är viktiga faktorer.

– Det finns inget som hindrar att en privatperson hyr ut direkt men när vi blir inblandade så har vi som kommun vissa krav, säger Karin Jöback.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.