Malena Ernmans närkontakt med bävern

Här är bilden Malena Ernman la ut på instagram.
Här är bilden Malena Ernman la ut på instagram.
Operasångerskan och Kungsholmsbon Malena Ernman lyckades fota en bäver på en promenad vid Kungsholms strand.

”Kungsholmens bäver! Äntligen på bild.” Det skrev operasångerskan och melodifestivaldeltagaren Malena Ernman på instagram förra veckan efter en promenad på Kungsholms strand. Hon la också upp en bild på det bitska djuret som ser ut att ta det lugnt vid strandkanten (se bildspelet ovan).

Men Malena Ernman är inte den enda som både sett och lyckats fotografera bävrar på Kungsholmen den senaste tiden. Mitt i har tidigare skrivit om flera närkontakter med djuret, bland annat då Mitt i:s VD såg en simmande bäver utanför Lilla Essingen i somras.

Våren 2012 skrev Mitt i för första gången om att bävern flyttat till Kungsholmen. Då syntes dess spår oftast vid Karlbergskanalen. En tillfällig gäst slog experterna fast. Men bävern ville annat och har sedan dess gnagt sig fram längst Kungsholmens stränder.

– Bävern har ökat väldigt mycket det senaste decenniet. Nu finns det bäver här och var, även i centrala stan, sa Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog vid Naturhistoriska riksmuseet, till Mitt i i mars i år.