ANNONS

Malin är din nya kommunpolis

Malin Sundström blir kommunpolis.
Malin Sundström blir kommunpolis.
Malin Sundström har utsetts till kommunpolis i Väsby.

Hon kommer att jobba brottsförebyggande – nära medborgarna.
ANNONS

Nu går polisens omorganisation in i en ny fas. En del i det är att så kallade kommunpoliser tillsätts.

Malin Sundström har fått rollen i Upplands Väsby och Sigtuna. Hon kommer att fungera som en länk mellan polismyndigheten och i första hand kommunerna. Hon kommer bland annat att jobba med medborgarlöften, där kommunen och polisen tillsammans med medborgarna bestämmer vilka områden man ska arbeta med.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Det ska bli jätteroligt att jobba nära medborgarna, och jag tycker nästan kommunpoliserna är det bästa i den nya organisationen.

I och med omorganisationen är ett av ledorden att komma så nära medborgarna som möjligt. Den nya lokalpolisstationen kommer i framtiden att ligga i Väsby, medan basstationen för den utredande verksamheten kommer att vara i Sollentuna.

– Nu bygger vi en struktur för att fånga upp samverkan. I det är kommunpoliserna ett viktigt led, det är viktigt med poliser som kan sitt område. Ju närmare vi kommer medborgarna, desto lättare blir det för oss att förebygga brott, säger Emil Andersson som är lokalpolisområdeschef.

Malin Sundström har bott i Väsby sedan 2006, och har sedan 2013 jobbat som närpolisbefäl i hemkommunen.

– Det känns otroligt roligt. Det är ett stort förtroende, ett stort ansvar och en viktig roll. Jag är väldigt glad att jag har fått det här förtroendet.