ANNONS

Malin Forsbrand (C): ”Inga konstigheter”

Malin Forsbrand (C). Stora bilden är från kommunens byggbolagskonflikt på Campus 2015.
Malin Forsbrand (C). Stora bilden är från kommunens byggbolagskonflikt på Campus 2015.
Vaxholm gjorde inte fel när man skrev kontrakt med en ny hyresgäst, trots att det fanns ett två år gammalt beslut att låta ett annat företag hyra lokal i Idrottens hus. Det säger nämndordföranden Malin Forsbrand (C).
ANNONS

– Det har gått rätt till. Fysioplus blev aldrig lovad någon lokal, de blev lovade att få förhandla fram ett lokalhyresavtal med kommunen som sedan åter skulle upp i nämnd. Ett avtal som ska ge kommunen full kostnadstäckning, säger Malin Forsbrand (C), kommunstyrelsens vice ordförande i Vaxholm och ordförande i nämnden för teknik, fritid och kultur.

Enligt beslut skulle kontrakt med Fysioplus skrivas redan 2015. Varför skedde inte det?

– Hyresavtalet skulle tas till nämnden – men det fanns inget hyresavtal att ta till nämnd – det har pågått förhandlingar i stället. Förhandlingar som inte nådde ända fram.

– Men sen har folk också bytts ut i förvaltningen. Men det finns inga konstigheter i det.

Malin Forsbrand medger att det från början inte var meningen att hyresgästen skulle betala även för att iordningställa duschar och omklädningsrum. Det blev aktuellt först i april i år, då det konkurrerande företaget plötsligt erbjöd sig att betala för detta, enligt mail till kommunen som Mitt i tagit del av.

Innebär inte det att kommunen ändrade förutsättningarna för kontraktet?

– En nämnd har alltid rätt att upphäva eller ändra beslut om det behövs. Jag var inte med och fattade det beslutet eftersom jag anmält delikatessjäv. Men jag ser det inte som en nackdel utan en fördel att kommunen inte behöver ta den typen av investeringskostnad.

Enligt Malin Forsbrand avstod hon från att själv delta i beslutet eftersom den konkurrerande företagaren ingår i hennes bekantskapskrets.

”För jävligt att nämnden inte följer upp sina egna beslut”

Ingemar Wemmenhög (WP), som också sitter i nämnden för teknik, fritid och kultur, är kritisk. Han gick emot alliansen och MP när de beslutade att ge hyreskontraktet till det andra företaget:

ANNONS

– Det är för jävligt att nämnden inte följer upp sina egna beslut. Hur ska man då kunna lita på de beslut som fattas?

– Egentligen skulle kommunen ha skrivit kontraktet med Fysioplus, redan 2015 – enligt beslutet samma år, men då hände det inte ett dugg.

– Det är inte Fysioplus fel, utan förvaltningens fel.

*Delikatessjäv innebär att man inte är släkt med den beslutet rör, men att man på annat vis kan uppfattas som opartisk –  exempelvis genom att man varit djupt engagerad i en fråga, eller är nära vän med en berörd person.

Företagare snuvades på Campus-lokal

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.