ANNONS

Malin vill bli mästare i måleri

Malin Arkelöw.
Malin Arkelöw.
Mathias Maurin och Malin Arkelöw.
Mathias Maurin och Malin Arkelöw.
Snart ställer Haningebon Malin Arkelöw upp i måleri-SM. Temat är "Urban" och under tre dagar ställs de tio deltagarna inför en rad utmaningar som sätter deras yrkesskicklighet på prov.
ANNONS

Malin Arkelöw har alltid varit intresserad av målning och tycker om att prova nya saker. Därför föll det sig naturligt att börja arbeta som målare – och varför inte ställa upp i måleri-SM?

– Det är en svår konkurrens men övar man mycket så kanske det går, säger Malin Arkelöw.

Det är inte första gången hon tävlar i sitt yrke, förra året knep hon förstaplatsen i skol-VM i målning och direktkvalade till såleri-SM i Malmö nu den 11 maj. Då ställs Malin Arkelöw inför en rad tävlingsmoment som bland annat innefattar tapetsering, design, färgnyansering och hastighetstävlingar.

– Vi målar med vanlig väggfärg på större ytor, precis som inom yrket. Den största utmaningen blir nog att överföra en A4-bild i rätt skala till en vägg, säger Malin Arkelöw.

Själv tror hon att hennes tålamod och förmåga att hantera stress blir en styrka i finalen. Det starkaste kortet ligger nog i den fria dekorationen. Varje övning poängsätts och domarna tittar både på själva utförandet och hur väl det urbana temat vävs in.

Mathias Maurin som är målerilärare på Fredrika Bremergymnasiet har coachat Malin Arkelöw både under och efter studietiden. Han är övertygad om att hon har goda chanser i finalen.

– Det är lite nya moment som hon inte stött på tidigare, men möjligheterna är goda. Hon har vunnit mot det här motståndet tidigare och är en förtippad favorit, säger Mathias Maurin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.