ANNONS

Mallis och Gran Canaria hetaste resmålen för Lidingöbor

Mallorca.
Mallorca.
Enligt reseföretaget Ticket gjorde den kyliga sommaren 2015 till ett riktigt reseår för Lidingöborna.
ANNONS

Reseföretaget Tickets siffror visar att Kanarieöarna var de mest populära resmålen för Lidingöborna under 2015.

Årets raket på listan var Malaga, dit resandet från Lidingö ökade med nästan 50 procent och den stora överraskningen var Berlin som ökade allra mest på topp tio-listan – med en ökning på 32 procent.

– Lidingöborna var ovanligt ressugna i fjol och reslusten har fortsatt även i år. Att resmål som Kanarieöarna, Mallorca, Malaga och Barcelona ökade bidrog till att Spanien knep första platsen som mest populära semesterland i fjol, säger Georg Botos Sydebrant, säljchef på Ticket i Lidingö.

Han menar även att den ovanligt kyliga sommaren bidrog till ett ökat intresse för att åka till varmare breddgrader både under sommaren men även hösten 2015.

– Många har längtat efter sol och värme efter den kyliga sommaren och resmål som Mallorca, Gran Canaria och Antalya har lockat många resenärer från Lidingö-regionen. Och även till Thailand, som faktiskt gjorde en riktig come back under 2015, har resandet ökat starkt både under sommar- och vinterperioden.

Årets bubblare på listan var Dubai, dit resandet från Lidingö mer än fördubblades under 2015.

– Att Dubai är klimatsäkert, att flygresan bara tar sex timmar och att många flygbolag satsar på destinationen, med förmånliga flygpriser som resultat bidrar till den ökade reslusten för Lidingöborna, säger Georg Botos Sydebrant.

Han menar även att ressuget fortsatt även under 2016 och att många har suttit hemma under jul- och nyårsledigheten och planerat sommarens semester och då bokar i januari, vilket är den hetaste bokningsmånaden.

– I år är faktiskt ovanligt många ute i god tid. De som i fjol var ute i sista minuten med sista minuten-priser som sköt i höjden och lite att välja på har lärt sig av misstagen.

ANNONS
Fakta

Hit reser Lidingöborna

1. Mallorca

2. Gran Canaria

3. Berlin

4. Malaga

5. London

6. Paris

7. Barcelona

8. Nice

9. Bangkok

Statistiken visar vad Lidingöborna har bokat via Ticket 2015.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.