Nu öppnas Malmparken upp i centrala Tureberg

Krumelurparken, Sollentuna
Modell av lekparken Krumelurparken, som är den del av den nya Malmparken.
Efter ett års intensivt arbete börjar den första delen av Malmparken, Sollentunas stadspark, bli klar. Onsdagen den 19 juni klockan 17–19 är det invigning med musik, underhållning, lek, möjlighet att prova på aktiviteter, handla mat och fika från en food truck.

– Malmparken ska vara en mötesplats för alla Sollentunabor och den blir ett välkommet inslag i Sollentunas stadsutveckling, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, till kommunens hemsida.

Så här ser illustrationsplanen för en del av Malmparken ut

Så här ser illustrationsplanen för en del av Malmparken ut. Illustration: Sollentuna kommun

På grund av omläggningar av vatten och avlopp har upprustningen  av Malmparken tagit längre tid än beräknat. Det betyder att den östra delen kommer att vara klar under hösten 2019. I den delen av parken finns bland annat pingisbord, boulebanor och en plats för beachvolleyboll – den enda beachvolleybollplanen i Norrort – och i vinter går det att åka skridskor där.

Avancerat system för vattenrening

Under parken har även ett avancerat system för vattenrening anlagts.

– Vatten från området rinner så småningom ut i Edsviken. Därför är det viktigt att bland annat regn och smältvatten från hela området renas. Det sker i ett nytt system under parken. Där finns olika lager av grus, sand och avrinningsmöjligheter, säger samhällsbyggnadskontorets Ola Larsson som är byggprojektledare för Malmparken.