ANNONS

Vattenlek invigde Malmparken – hundratals Sollentunabor på plats

Malmparken i Sollentuna
I kväll invigdes Malmparken i Tureberg – med vattenlek i stället för bandklippning.
Malmparken i Sollentuna
Kommunalrådet Magnus Ramstrand (KD) invigningstalar. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L) i grönt väntar på sin tur.
Efter ett års intensivt arbete togs byggstaketen bort i dag och den första delen av Malmparken kunde öppnas.
Den nya stadsparken i Tureberg invigdes i kväll och okring 750 Sollentunabor var på plats och testade gungor, basketkorgar, bollplan, utegym, lekparken Krumelur och mycket annat.
ANNONS

– Den verkar bra. Parken är väldigt öppen och fin. Det finns mycket att göra för de lite äldre barnen, säger Daniel Kass-Danno som hade med sig sonen Kian på invigningen.

Malmparken i Sollentuna

Daniel Kass-Danno med sonen Kian i famnen. Foto: Åsa Sommarström

Utformningen av parken med många olika aktivitetsmöjligheter är till stor del resultatet av en medborgardialog som genomfördes 2016.

Parken blev klar precis i tid

Själva bygget startade för ett år sedan. Upprustningen tog lite längre tid än beräknat på grund av omläggningar av vatten och avlopp, men i dag stod den första delen alltså färdig – precis lagom till kvällens invigning.

bygge Malmparken

Så här såg Malmparken ut så sent som i slutet av mars, men tack vare ett intensivt arbete blev parkens första del klar lagom till invigningen i kväll. Foto: Tomas Stark

Representanter från bland andra Sollentuna FK, Tureberg Basket, Attunda orienteringsklubb, Turebergs FK var på plats och ordnade prova på-aktiviteter. Friskis&Svettis höll ett träningspass och visade utegymet. Och cheerleaders från United Movement bjöd på uppvisning.

Malmparken i Sollentuna

Friskis&Svettis höll igång i början av invigningen. Foto: Åsa Sommarström

ANNONS

Thunes spelade i band – men klippte inget

Senare spelade jazzbandet Jazz&Joy, där kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) hoppade in och lirade trummor. Något band fick han dock inte klippa. Själva invigningen var i stället öppnandet av en fontän och vattenlek – till barnens stora förtjusning.

Malmparken i Sollentuna

Många idrottsföreningar erbjöd prova på-aktiviteter. Här är det cheerleading med United Movement. Foto: Åsa Sommarström

Den delen av parken som öppnades i dag är fylld av aktiviteter medan den andra halvan, som ännu inte öppnats, är lummigare med mer gräsytor – även om där planeras för beachvolleyplan, pingisbord och boule.

Malmparken i Sollentuna

Löparbanor är en av många ingredienser i parken som inbjuder till aktivitet. Foto: Åsa Sommarström

I oktober ska hela parken vara klar

Resten av Malmparken kommer att öppnas successivt vartefter den blir klar. I oktober är det meningen att hela parken ska vara klar.

Malmparken i Sollentuna

Utöver Henrik Thunes var flera andra politiker på plats. Här syns Magnus Ramstand (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande och Moa Rasmusson (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, som båda invigningstalade. Foto: Åsa Sommarström

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.