ANNONS

Malmvägen får nya bostadsrätter

Studentbostäderna i Malmparken får sällskap av 62 bostadsrätter. Förra veckan avgjordes markanvisningstävlingen.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om studentbostäderna som ska byggas i Malmparken, alldeles bakom Attunda tingsrätt.

Nu står det klart att studenternas närmaste grannar blir ett bostadsrättskomplex med stora takterrasser.

– Det här är en väldigt viktig del in pusselläggande av västra Tureberg, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i kommunens plan- och exploateringsutskott.

Han syftar på att tillskottet av bostadsrätter är bra för mixen av olika upplåtelseformer i Malmvägen – ett område som i dag helt domineras av hyresätter.

Det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen kommer från byggherren Wengbrand Lager 553 AB, och innehåller 62 bostadsrätts­lägenheter som av jurygruppen beskrivs som yteffektiva och av god arkitektonisk klass.

– Jag tror att de kommer att bli oerhört eftertraktade, säger Thomas Ardenfors som hoppas på en byggstart före valet i höst.

Förutom bostadsrätterna och studentbostäderna, som byggs på tomten, som heter kvarteret Tabellen, finns planer på att bygga kontor norr om Attunda tingsrätt, samt att snygga till entrén till pendel­tåget i Sollentuna centrum.

– De här byggprojekten kommer att länka ihop hela området. Om man står på den norra delen av pendeltågsperrongen kommer det att bli en helt annan vy in mot Malmvägen, säger Thomas Ardenfors.

ANNONS

Satelliten öppnar igen efter hoten

Sollentuna För ett par veckor sedan stängde kommunen den öppna verksamheten på Arena Satelliten efter problem med skadegörelse och hot mot både ungdomar och personal.

I fredags öppnade den populära mötesplatsen igen. Ett antal personer som bidragit till oroligheterna är fortsatt avstängda, skriver Sollentuna kommun på sin hemsida.

För att förhindra att det händer i framtiden har Satelliten infört en ny regel som innebär ett obligatoriskt medlemskap för alla besökare.

Jag tror att de kommer att bli oerhört eftertraktade.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.