Malte spelar huvudrollen i SVT:s Drakhjärta

Malte Legros-Selander har haft roller i två SVT-serier, först Snickesnackarn och nu Drakhjärta som går på Barnkanalen.
Malte Legros-Selander har haft roller i två SVT-serier, först Snickesnackarn och nu Drakhjärta som går på Barnkanalen.
Malte Legros-Selander i rollen som Nisse i SVT-serien Drakhjärta.
Malte Legros-Selander i rollen som Nisse i SVT-serien Drakhjärta.
11-åriga barnskådespelaren Malte Legros-Selander har redan hunnit medverka i tv-serier, kortfilmer och flera reklamuppdrag.

Nu är Trångsundskillen aktuell i SVT-serien Drakhjärta.

11-åriga Malte Legros-Selander har en gedigen meritlista trots sin unga ålder. Han har redan hunnit med flera kortfilmer, många reklamfilmer och ett gäng modelluppdrag. Det har också hunnit bli två serier på SVT:s Barnkanalen. Den ena går just nu och heter Drakhjärta och är baserad på barnboken Syltmackor och oturslivet av Anna Ehring. Tanken är att Drakhjärta snart också ska bli biofilm.

Serien i tio avsnitt handlar om 11-åriga Nisse som bor med sin pappa och lillebror i Bagarmossen. Mamman har nyligen gått bort och Nisse har fått en ödla av henne innan hon dog. Ödlan eller draken som Nisse kallar den heter Harry och hjälper Nisse genom sorgen.

– Det var långa inspelningsdagar och man fick gå upp tidigt. Men det var så många trevliga människor där så det var bara rolig. Jag lärde mig mycket och kunde ställa många frågor, säger Malte.

Mitt i Huddinge träffar Malte på Kulturama på Södermalm. Här går han i femte klass och att det skulle bli skola med estetisk inriktning var bestämt tidigt.

Det började med rollekar hemma i Trångsund och teaterintresset kommer från storebror Max, 17 år, som går på Södra Latin.

– Det är roligt att spela olika karaktärer och vara någon annan ibland. Och jag är bra på att komma ihåg repliker, de brukar fastna direkt, säger Malte.

Det blir många castings och provspelningar. Ibland får han roller, men det blir också en hel del nej, något han lärt sig att hantera bra.

– Man blir van att gå på castings och jag är inte alls så nervös längre. Det känns okej om man inte får rollen, jag har lärt mig att gå vidare, säger han.

Nu jobbar han och klassen på en teateruppsättning av Lejonkungen, men det är med tv och film han helst vill syssla med och siktet är självklart inställt på Hollywood.

– Det är roligast med film för om man inte klarar det på första tagningen så kan man alltid göra om. Det skulle vara kul att bli stor utomlands och få spela i filmer med Daniel Radcliffe från Harry Potter eller någon annan bra skådespelare, säger han.

Fakta

Trollar med Brynolf & Ljung

Namn: Malte Legros-­Selander.

Ålder: 11 år.

Familj: Mamma Mia, pappa Magnus, syskonen Max, 17, och Molly, 16, samt katten Katitzi.

Bor: Trångsund.

Jobb i urval: Snickesnackarn på SVT med bland andra Ewa Fröling och Shima Niavarani, kortfilmen Genom dagen av Sylvelin Måkestad, modelluppdrag för Lindex och uppdrag med trolleri­duon Brynolf & Ljung.