Mamma och barn överfölls av rånare

En mamma och hennes barn blev i fredags kväll utsatta för ett bilrån vid Djursholms torg av en man. Två män greps senare i Tullinge efter att polisen avlossat skott.

– Tyvärr har den här typen av brott blivit allt vanligare, säger polisens utredningsledare Christian Jofur.

Klockan 19.42 på fredagskvällen larmades polisen av en kvinna som uppgav att hon och hennes barn suttit i familjens bil vid Djursholms torg i Danderyd när en man kommit fram. Mannen hotade och slet ut kvinnan och barnet ur bilen.

Mannen flydde sedan med familjens bil längs E18 i riktning söderut. Polisen tog upp jakten på bilen och hade också ett signalement på rånaren.

Klockan 21.29 rapporterade en polispatrull att den såg den efterlysta bilen i Tullinge i Botkyrka kommun. En man greps misstänkt för brottet. I samband med gripandet ska mannen ha försökt att köra på poliserna och då avlossade en polis skott med sitt tjänstevapen mot bilen. Ingen skadades dock vid händelsen, uppger Stockholmspolisen.

Ytterligare en man greps i Tullinge misstänkt för inblandning i brottet.

– Två män som inte är obekanta för oss har anhållits misstänkta för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och grovt olaga tvång, säger Christian Jofur.

Polisen vill inte avslöja för mycket om vad som kommit fram i utredningen.

– Vi analyserar föremål vi hittat i samband med gripandet. Jag kan inte kommentera vad männen sagt under förhören. Motivet till brottet är oklart men den här typen av bilrån blir allt vanligare. Det beror på att det blir allt svårare att stjäla bilar, därför måste man komma över bilarna med nycklar, säger Christian Jofur.