ANNONS

Mammutar väcks till liv i Marabouparken

Skidåkning och skridskor i all ära, men det finns mer än sport att utöva på lovet. Lokaltidningen Mitt i tipsar om olika aktiviteter i Solna och Sundbyberg.
ANNONS

Solna är och har länge varit en stolt filmstad. Onsdagen den 26 februari klockan 9–15 kan filmintresserade barn från sex år vara med och animera sina egna filmer med så kallad stop motion-teknik i Portvaktsstugan.

– Man har en bakgrund, utklippta figurer och en kamera kopplad till en dator. Man tar en bild, flyttar figurerna och tar en bild igen, så blir det en animerad film,säger Frida Lindberg på stiftelsen Filmstadens kultur.

Dagen börjar med manusskrivande, fortsätter med animering och sist ljudpåläggning. Dagen avslutas med gemensam filmvisning.

Onsdag–fredag den 26–28 februari klockan 13–16 blir det även kreativ skaparverkstad i Marabouparkens konsthall. Då anordnas Monsterklubbens Deluxe Zoo där ullhåriga mammutar samt uroxar och bucardos väcks till liv.

– Vi öppnar ett zoo för ut­döda djur i konsthallen. Barnen får återuppliva dem i form av skulpturer gjorda i återvinningsmaterial, säger Anna-Stina Ulfström på Marabouparkens konsthall.

Fakta

Poolparty och pyssel på lovet

Teckna serier med Linnéa Rodin på Solna stadsbibliotek onsdag klockan 13–14. Från 8 år och uppåt. Anmälan: anmalanbibliotek@solna.se

Nintendo-pyssel med Robin på Hallonbergens bibliotek onsdag klockan 12–14 samt på Signalfabrikens bibliotek torsdag klockan 12–14. Gratis. Drop-in. Alla åldrar.

Leranimation med hjälp av iPads för alla sportlovslediga barn på Solna stadsbibliotek torsdag klockan 12–16.

Poolparty i Sundbybergs simhall torsdag klockan 18:30–21. Målgrupp: årskurs 4–6.

Vykortstillverkning med fotografen Casia Bromberg lördag klockan 13–16 på Marabouparkens konsthall. Kostnad: 50 kronor.

ANNONS