Man åtalad för mordbrand i Scheins villa

Den 43-årige man som misstänks ha bränt ner Harry Scheins villa åtalades på onsdagen för grov mordbrand. Branden orsakade skador för 4 miljoner kronor. Nu riskerar 43-åringen fängelsestraff.

Det var den 24 februari som villan i Kevinge strand brann och klottrades ner med gul sprejfärg. Mannen, som tillsammans med sin sambo köpt villan, blev snabbt misstänkt för branden.

43-åringen och hans sambo hade betalat 1,9 miljoner kronor i handpenning, men köpet hade ännu inte gått igenom. Ett motiv till branden kan, enligt åklagaren, vara att 43-åringen fick avslag på sin ansökan om marklov två dagar före branden.

I bevisningen finns bland annat bilder på hur mannen köper tio flaskor tändvätska. Desutom har samma gula sprejfärg som använts vid skadegörelsen av huset hittaits hos mannen. Polisen hittade också en pulka 100 meter från brottsplatsen av samma sort som den som 43-åringen köpte samtidigt som tändvätskan.

I stämningsansökan åtalas mannen även för häleri sedan han förvarat bland annat en klyvsåg, en kapsåg och två bord till kapsåg som stulits från en byggarbetsplats i Sundbyberg. Han åtalas också för bedrägeri för att ha mixtrat med en kilometerräknare på en bil och på så sätt lurat köparen att tro att den gått 10 000 mil mindre än vad som var fallet. Köparen betalade 30 000 kronor mer än vad bilen var värd.

43-åringen har hela tiden nekat till brott.