Man åtalad för skott mot kvinna

Det var i oktober som en kvinna blev beskjuten på Laxåvägen i Bagarmossen.

Nu har en man åtalats för mordförsök.

Lokaltidningen Mitt i berättade tidigare i höstas om hur en man i 40-årsåldern hade skjutit en kvinna i benet med minst tio skott. Nu har han åtalats han mordförsök alternativt synnerligen grov misshandel.

Skjutningen ägde rum i oktober i Bagarmossen. Kvinnan förlorade stora mängder blod, men klarade sig med livet i behåll.

Mannen greps strax efteråt vid tunnelbanan i Bagarmossen.

Enligt polisens förundersökning ville mannen få tillbaka kvinnan som han ansåg att han hade ett förhållande med. Han var belagd med besöksförbud sedan tidigare. Men trots att mannen bodde i Finland dök han i somras upp för att övertala kvinnan att ta tillbaka honom.

När det inte blev så sa han till bekanta att han skulle mörda henne och att man skulle få läsa om det i tidningarna.

Under hösten reste han till Sverige igen. Den 30 oktober väntade han i buskarna vid Laxåvägen i Bagarmossen, gick fram och sköt kvinnan och sprang sedan därifrån. Kvinnan var i sällskap med sin syster som slog larm.

Mannen tog sig bort till tunnelbanan i Bagarmossen, ringde sedan själv till polisen och uppgav att han hade skjutit kvinnan som hämnd för en oförrätt.

Rättegången är satt till 27 ­januari.

Hammarby Nu kommer vintern. Och som söderortsborna har väntat.

Snökanonerna och pistmaskinerna gick på högvarv, dag som natt, förra veckan för att Hammarbybacken skulle kunna öppna för säsongen i lördags.

– Just nu är det optimala förhållanden för snöläggning och vi jobbar stenhårt för att kunna öppna upp mer inom kort, säger John Andersson, platschef för SkiStar i Hammarbybacken.

Han skulle mörda henne och man skulle få läsa om det i tidningarna.

Snökanoner på högvarv fixar glidet i skidpisten