Man attackerades med en köttyxa

En kvinna i Roslagen har åtalats för mordförsök, misstänkt för att ha överfallit sin make med en köttyxa. Själv minns hon inget av händelsen.

När kvinnan greps av polis ska hon ha erkänt att hon försökt döda sin man.

Efteråt minns hon inget av händelsen, men säger att hon aldrig skulle försöka döda maken.

Den tragiska händelsen inträffade en septembernatt, i parets hem.

Nu har kvinnan åtalats för mordförsök på maken. Enligt åklagaren försökte hon döda mannen då han sov, genom att hugga honom flera gånger mot huvudet och halsen med en köttyxa. Men mannen ska ha vaknat och lyckades i strumplästen fly till grannen.

Överfallet ska enligt åtalet inträffat strax efter midnatt och i förhör har maken berättat att han lyckades brotta ner hustrun och fly.

Strax därpå kunde polis som kallats till platsen gripa kvinnan som sedan dess varit anhållen och häktad.

Av polisens utredning framgår att paret varit gifta i många år. Under de två dygnen före händelsen säger kvinnan att hon druckit stora mängder alkohol.

– Exakt vad som var motivet kan naturligtvis bara de inblandade veta, men det som har framkommit i förhör är att de låg i skilsmässa, säger kammaråklagare Paulina Brandberg.

Bland åklagarens bevis finns köttyxan, blodspår på kvinnans kläder och vittnesmål från en av poliserna som grep kvinnan och som hörde henne erkänna.

– Jag kan inte se någon annan påföljd än fängelse för ett så allvarligt brott, betydligt mer än ett år. Men jag har inte bestämt vad jag ska yrka på ännu, säger Paulina Brandberg.

Rättegången hålls i morgon onsdag.

Fakta

Få anmälda fall av dödligt våld

Källa: Brottsförebyggande rådet, BRÅ