ANNONS

Körde av Stäketbron – äldre man avled

En person avled efter att husvagnsekipaget körde av bron.
En person avled efter att husvagnsekipaget körde av bron.
En 79-årig man har avlidit efter trafikolyckan på Gamla Stäketbron där ett husvagnsekipage körde ner i vattnet. En 29-årig man vårdas på sjukhus med allvarliga skador.
ANNONS

Vid 13.30 på onsdagen den 6 juni kom larmet till polis och räddningstjänst: ett husvagnsekipage hade vid broöppning kört genom bommarna på Gamla Stäketbron mellan Järfälla och Upplands-Bro och ner i vattnet.

– En personbil med tillkopplat släp passerade vänster om kön genom en nedfälld bom och över brokanten, säger Hans Brandt som är förundersökningsledare på Stockholmspolisens trafiksektion.

Ett stort räddningspådrag inleddes och de två männen togs upp ur vattnet med hjälp av dykare. Männen fördes till sjukhus med ambulans, men den äldre mannen klarade sig inte. Hans anhöriga har underrättats. Båda männen ska ha anknytning till Stockholm enligt polisen.

Polisen vet ännu inte vad som orsakat olyckan.

– Bil och släp ska undersökas för eventuella tekniska fel. Vi kommer också inhämta information från vittnen, säger Hans Brandt.


I en tidigare version av denna artikel skrev vi att den skadade mannen var 37 år gammal. Detta var en felaktig uppgift och mannen är alltså 29 år gammal.


 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.