Man död efter krasch med Ferrari

En man dog i en singelolycka med en Ferrari på Hjulstavägen på måndagsmorgonen förra veckan. Enligt polisen körde han alldeles för fort.

Olyckan inträffade på Hjulstavägen vid Tensta strax innan klockan 5.

– På något vis har denna Ferrari med denna förare kört alldeles för fort, tappat kontrollen, kört av vägen och krockat, säger Per-Erik Bärneman, förundersökningsledare på Västerortspolisens trafikavdelning.

Vet ni hur fort det har gått?

– Nej, det har jag inga uppgifter om. Men jag har sett bilen och med tanke på hur den ser ut har det gått fort.

Mannen som körde bilen dog i olyckan. Han använde inte säkerhetsbälte, enligt polisen.

Den kvinnliga passageraren skadades och fördes till sjukhus.

– Hon hade bälte och klarade sig, säger Per-Erik Bärneman.

Olyckan är den enda dödsolyckan på Hjulstavägen de senaste fem åren enligt trafikverkets statistik. Svåra olyckor är relativt ovanliga på vägen men det förekommer en hel del minde olyckor.

Den stora majoriteten av dessa är upphinnandeolyckor, något som kan förklaras med de många infarterna där folk saktar in i kombination med hög fart på själva vägen.

Just nu byggs en ny väg längs sträckan som ska ersätta korsningarna med broar för att få trafiken att flyta bättre och minska riskerna. Det projektet beräknas vara färdigt under 2015.

Men jag har sett bilen och med tanke på hur den ser ut har det gått fort.

Hiphoptalang från Rinkeby öppnar festival

Rinkeby I våras startades talangtävlingen Nästa nivå med initiativtagare som Adam Tensta, Labyrint och Salazar Brothers.

400 bidrag skickades in och fyra oupptäckta talanger vaskades fram av artisterna.

En av vinnarna är Juice BC från Rinkeby som, tillsammans med de övriga tre vinnarna, nu ska spela på We are sthlm-festivalens öppningsdag den 13 augusti i Kungsträdgården.

Månadens stockholmare i Tensta

Tensta Abdukadir Ali och Ana Milena har blivit utnämnda till månadens Stockholmare för sitt arbete som samordnare för de så kallade Sociala insatsgrupperna i Spånga-Tensta.

Projektet syftar till att hjälpa unga vuxna att bryta med sin kriminella livsstil och man har i dagsläget 34 klienter.

Enligt arrangörerna har ingen återfallit i kriminalitet sedan starten i mars i år och projektet har en lång väntelista på unga som vill delta.