ANNONS

Man dömd för förföljelse av sitt ex

Mannen slog kvinnan från Hässelby i ansiktet, hotade henne och skickade mejl och sms trots kontaktförbud.

Förföljelsen började när hon gjorde slut med honom.

Nu har han dömts för olaga förföljelse.
ANNONS

Paret träffades förra året. Efter att de dejtat ett par veckor ville dock kvinnan göra slut. Men det gick mannen inte med på, enligt kvinnans berättelse i rätten. Han började hota henne och kvinnan kände sig tvingad att stanna kvar, men försökte avsluta det gång på gång. Till slut blockerade hon hans nummer, men han fortsatte att komma till hennes arbetsplats.

Han började planera deras bröllop och gick till en guldsmed för att göra en förlovningsring till henne, trots att hon sagt att hon inte skulle gifta sig med honom.

En sommardag slog mannen kvinnan i ansiktet två gånger, enligt tingsrättens dom mot mannen. Efter det ordnade kvinnan ett kontaktförbud, som mannen överträdde vid 25 tillfällen fram till och med november, bland annat genom mejl med hot om våld.

En dag i november förra året ringde det på dörren. Utanför dörren låg en blombukett från mannen som hon försökte få ut ur sitt liv.

I slutet av november fick mannen syn på kvinnan i tunnelbanan, han plankade och sprang efter henne in i tunnelbanevagnen. Hon gick av i Råcksta för att bli av med honom, men han följde efter. Hon sa åt honom att sluta följa efter henne och försökte gå därifrån, men det var så mycket folk på t-banestationen att hon inte lyckades komma någonstans. Till slut ringde spärrvakten en väktare och sedan kom polisen.

Allt ovan enligt kvinnans berättelse i rätten. Enligt Solna tingsrätt är kvinnan väldigt trovärdig. Mannen, som har förnekat många av handlingarna men erkänt andra, har däremot inte dykt upp vid rättegången.

Solna tingsrätt har funnit honom skyldig till misshandel, olaga hot, ofredande och överträdelse av kontaktförbud vid 25 tillfällen. Eftersom det rör sig om ett stort antal brott döms han sammantaget för olaga förföljelse av kvinnan.

Enligt domen ska mannen överlämnas till rättspsykiatrisk vård då han lider av en psykisk störning. Han ska också betala 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.